Πάνω από 7.500 κιλά ληγμένων προϊόντων κρέατος και κατεψυγμένων λαχανικών κατέσχεσε ο ΕΦΕΤΣε κατασχέσεις 7.754 κιλών προϊόντων κρέατος και κατεψυγμένων λαχανικών προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργεί σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κατέσχεσε 5.000 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών, όπως αρακά, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, καλαμπόκι και ανάμικτα λαχανικά, σε συσκευασίες των 450 γρ. και του 1 κιλού, για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους. Τα εν λόγω προϊόντα βρέθηκαν σε φορτηγό – ψυγείο στο στάδιο της διακίνησης.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από επιθεώρηση σε εγκατάσταση τεμαχισμού, παραγωγής κιμά και παρασκευασμάτων κρέατος, με έδρα το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε 2.754 κιλά κατεψυγμένων προϊόντων, τα οποία παρουσίαζαν, κατά περίπτωση, αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, εγκαύματα κατάψυξης και υπέρβαση του χρόνου ανάλωσής τους. Η κατάσχεση αφορούσε σε:
  • Παρασκευάσματα κρέατος (μπιφτέκια, σουτζουκάκια, χοιρινό γύρο και γύρο από κοτόπουλο, πανσέτες)
  • Παραπροϊόντα κρέατος (συκώτι)
  • Υπολείμματα τεμαχισμού (ξακρίσματα) κρέατος

Ο ΕΦΕΤ, ενόψει και της εορτής του Πάσχα, έχει εντείνει τους ελέγχους, καλεί δε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν, σε κάθε περίπτωση, τον όποιο πειρασμό διακίνησης μη ασφαλών ή ληγμένων τροφίμων, καθόσον οι επιβαλλόμενες κυρώσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

 

_