58χρονη Ολλανδή αναζητά τους βιολογικούς της γονείς στην Κρήτη

Από τότε που γεννήθηκε, η ζωή τής επιφύλασσε εκπλήξεις κι έτσι σκέφτηκε να γράψει ένα μυθιστόρημα με τα βιώματά της, μια 58χρονη Ολλανδή που αναζητά εδώ και χρόνια τους
βιολογικούς της γονείς στην Κρήτη!


Στο βιβλίο που ήδη κυκλοφορεί στην πατρίδα της, η Αντουανέτα ντε Μπερ αναφέρεται σε όσα έχει 
ζήσει ως σήμερα, καθώς δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται κάθε χρόνο το ελληνικό νησί και να ψάχνει τη μητέρα της, η οποία την άφησε όταν ήταν μόλις 11 ημερών στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου Ηρακλείου. Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε: «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8:00. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω πάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ, προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».
Σε ηλικία τριών ετών, η Αντουανέτα υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Άχατα ντε Μπερ. Η αστείρευτη δίψα της 58χρονης να βρει τις ρίζες της, υπερπηδά κάθε εμπόδιο και της δίνει κουράγιο να κάνει τις απαραίτητες επαφές όταν πηγαίνει στην Κρήτη, ενώ έχει υποβληθεί σε εξετάσεις DNA. Ωστόσο, σχολιάζει πως η εγκατάλειψη θα αποτελεί πάντα ένα μυστήριο για εκείνη.


πηγή: dikastiko.gr