Ένας 50χρονος Λιθουανός κατάφερε να κλέψει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια από Facebook και Google!Μία καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας απέσπασε πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια από την Google και τη Facebook έστησε ένας 50χρονος Λιθουανός.

Ο Εβάλντας Ριμασάουσκας ομολόγησε την ενοχή του γι’ αυτήν την απάτη και μάλιστα ο ίδιος έχει εκδοθεί από το 2017 στη Νέα Υόρκη λόγω της υπόθεσης αυτής.

Ο Ριμασάουσκας ομολόγησε πως μαζί με συνεργούς του που δεν κατονομάζονται, έστησαν μία εταιρεία στη Λετονία ονόματι Quanta Computer, το ίδιο ακριβώς όνομα με μία κατασκευάστρια hardware με την οποία συνεργάζονται η Google και η Facebook. Μέσα από ένα λαβύρινθο από χιλιάδες παραποιημένα δελτία παροχής, συμβόλαια, επιστολές και εταιρικές σφραγίδες, κατάφεραν να ξεγελάσουν τους δύο κολοσσούς του Διαδικτύου, αποσπώντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από το 2013 ως το 2015.


Οι πληρωμές ήταν συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονταν από το Ριμασάουσκας, και στη συνέχεια «ξέπλενε» τα χρήματα αυτά μέσω άλλων τραπεζικών λογαριασμών σε Λετονία, Κύπρο, Σλοβακία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Χονγκ Κονγκ.

Ο Ριμασάουσκας είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 30 ετών, ενώ η ποινή του θα του γνωστοποιηθεί στις 24 Ιουλίου.

Και οι δύο εταιρείες (που δεν κατονομάζονται στη δικογραφία, αλλά αναφέρονται ως «Θύμα 1» και «Θύμα 2») υποστηρίζουν πως έχουν ανακτήσει όλα ή το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απέσπασε ο Λιθουανός, ενώ πηγές, που επικαλείται το Bloomberg, αναφέρουν ότι το κόλπο αυτό «στοίχισε» 23 εκατομμύρια δολάρια στην Google και 98 εκατομμύρια στη Facebook.


Πηγή: newsbeast.gr