Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΑΚΕ Ι.Τ.: Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με τη συμμετοχή του συνόλου των νομίμως εκλεγμένων συνέδρων

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Οι βιαιότητες που έλαβαν χώρα στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ έχουν ονοματεπώνυμο και σκοπό… Είναι σαφές, πλέον, πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς με μοναδική επιδίωξη την οριστική ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και το διορισμό προσωρινής –δοτής– Διοίκησης στη Συνομοσπονδία.

 

Απέναντι σε κάθε δημοκρατική και συλλογική διαδικασία, μια Παράταξη μειοψηφίας (10 στα 45 μέλη στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ) επιχειρεί να ακυρώσει σύμφυτες με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ αποφάσεις και ενέργειες της ευρείας πλειοψηφίας υπονομεύοντας την αποτελεσματική εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

 

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με όρους κατασταλτικής ωμότητας, που προσιδιάζει σε άλλους καιρούς και εποχές, παρεμποδίζουν τις αρχαιρεσίες σε μεγάλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όπως στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τη μαζικότερη και ιστορικότερη δευτεροβάθμια οργάνωση εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα.

 

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα ήταν το αποκορύφωμα πρακτικών που παραπέμπουν περισσότερο σε «τάγματα εφόδου» και λιγότερο σε Συνδικαλιστική Παράταξη, επίγονο συνδικαλιστικών σχημάτων και αγωνιστών που στην 100χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας έχουν –ομολογουμένως– δώσει δύσκολες και κρίσιμες μάχες για τη διαφύλαξη του θεσμού.

 

Η κυβέρνηση και το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να συμβάλλουν εμπράκτως στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της.  Υπό αυτό το πρίσμα και το Κ.Κ.Ε., ως αναπόσπαστο κομμάτι του δημοκρατικού τόξου, επιβάλλεται να παρέμβει.

 

Οι ισχυρισμοί και τα αιτήματα των επικεφαλής του ΠΑΜΕ για τη νομιμοποίηση ή μη των συνέδρων θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν κατά τις συνεδριακές διαδικασίες, όπως, άλλωστε, γίνονταν και σε όλα τα προηγούμενα Συνέδρια. Διαχρονικά συμφωνούσαν, τώρα γιατί και τί ακριβώς καταγγέλλουν;

 

Όσο επιμένουν να ανακαλύπτουν εχθρούς εντός των τειχών, οι πολιτικές τις λιτότητας θα παρελαύνουν, η κυβέρνηση και οι ανάλγητοι εργοδότες θα τρίβουν τα χέρια τους…

 

Συνέδριο μπορεί να γίνει, πρέπει να γίνει και ΘΑ ΓΙΝΕΙ με συμμετοχή του συνόλου των νομίμως εκλεγμένων συνέδρων.

 

Υ.Γ. Κάποια στιγμή μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ έτρεξε προς τις κάμερες με μόνο στόχο το 2λεπτο της δημοσιότητας (δεν έχει εκλεγεί μέλος Δ.Σ. της ΓΣΕΕ) ο αυτοαποκαλούμενος ως επικεφαλής της «Ενότητας» αναμασώντας γραφικά λόγια καταγγελιών και αντίθεσης με τη διενέργεια Συνεδρίου. Θέλουμε απλά να τον πληροφορήσουμε ότι τα 3 από τα μόλις 4 εκλεγμένα στελέχη της «Ενότητας»  στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ υπερψήφισαν την πρόταση Προέδρου και Γεν. Γραμματέα για την άμεση διεξαγωγή δημοκρατικού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια