Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εξοφλούνται άμεσα 350.000 ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως και ειδικές θεραπείες


Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας εξοφλούνται άμεσα οι περίπου 350.000 ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως και για ειδικές θεραπείες.

Η απόφαση για την εξόφληση των ασφαλισμένων ελήφθη με διαδικασίες εξπρές μετά την κατακραυγή των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων του Οργανισμού!

Η τροπολογία, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας, προβλέπει ουσιαστικά ότι δίνεται παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ εδώ και περίπου ένα χρόνο επιχείρησε να επιβάλει πληρωμές των οπτικών και των επιστημόνων ειδικής αγωγής με voucher, κάτι που και οι δύο κλάδοι αρνήθηκαν.

Έτσι με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας, προβλέπεται ότι οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019, με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τη χορήγηση οπτικών-γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δύναται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του ν. 4549/2018.


Πηγή: healthreport.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια