Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινάει στο Γύθειο η δίκη του 35χρονου που κατηγορείται ότι έκαψε τον ανάπηρο πατριό του


 Μια φρικιαστική υπόθεση θα αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, η οποία ανήμερα πέρυσι την Πρωτοχρονιά, συγκλόνισε όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το Πανελλήνιο.

Πρόκειται για τη δίκη του 35χρονου από τη Μάνη, ο οποίος έβαλε φωτιά και έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του στο σπίτι τους στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης, ενώ επιτέθηκε και στη μητέρα του, αλλά και σ’ έναν γείτονα.

Από την αρχή είχε γίνει λόγος για σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ πραγματογνωμοσύνη είχαν κάνει τρεις ψυχίατροι.

 

Έγκλημα

 Όλα  ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς του 2018, όταν ο 35χρονος πήγε στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα του και ο ανάπηρος πατριός του. Και οι δύο κάθονταν στην αυλή της μονοκατοικίας, μαζί με τη θεία του 35χρονου και φιλικό τους πρόσωπο. Χωρίς καμία προειδοποίηση, ο 35χρονος περιέλουσε τον πατριό του που ήταν καθηλωμένος σε καροτσάκι με εύφλεκτο υλικό (βενζίνη με πετρέλαιο) που είχε φέρει μαζί του και έβαλε φωτιά. Ο άτυχος 56χρονος βρήκε φρικτό θάνατο, χωρίς κανένας να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Όμως, ο 35χρονος δε σταμάτησε και περιέλουσε με το ίδιο υγρό και τη μητέρα του, η οποία όμως κατάφερε να απομακρυνθεί από κοντά του και να κλειδωθεί στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τότε, ο 35χρονος πήγε σε γείτονα με τον οποίο θεωρούσε ότι έχει διαφορές και έβαλε φωτιά στην πόρτα του σπιτιού του. Ο 35χρονος υποστήριξε στην απολογία του,  όταν συνελήφθη ότι δεν είχε πρόθεση να κάψει τους γονείς του, αλλά ήθελε να τους προκαλέσει σωματικές βλάβες, τιμωρώντας τους, επειδή αυτοί υπέγραφαν για τον εγκλεισμό του τρεις φορές στο ψυχιατρείο. Πρώτη φορά νοσηλεύθηκε το 2006, μετά ακολούθησε δεύτερη νοσηλεία το 2008 και τελευταία φορά ο εγκλεισμός του έγινε τον Αύγουστο του 2017 και περίπου ένα μήνα μετά πήρε εξιτήριο. Αυτό, όπως είπε στον ανακριτή, θεώρησε πως ήταν άδικο και γι’ αυτό ήθελε να τους τιμωρήσει.

Ισχυρίσθηκε επίσης, ότι οι σχέσεις με τους γονείς του δεν ήταν καλές, ενώ μίλησε και για άσχημη συμπεριφορά του πατριού του προς τον ίδιο. Ευθύνες απέδωσε και στη μητέρα του, η οποία , όπως είπε,  υπέγραφε για να εγκλεισθεί σε ψυχιατρεία.

Σε ό,τι, δε, αφορά το συγχωριανό του, είχε υποστηρίξει ότι του είχε κάνει πολλά κατά καιρούς και ήθελε να τιμωρήσει κι αυτόν.

 

Βαριές κατηγορίες

 Σήμερα παραπέμπεται να δικασθεί με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του εμπρησμού.

Ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο θα παρασταθεί ο ποινικολόγος Νίκος Μουτεβελής, εκ μέρους της αδελφής του 56χρονου θύματος, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι ο ποινικολόγος Αντώνης Κατσάς, ο οποίος θα ζητήσει να αναγνωρισθεί στον πελάτη του το ακαταλόγιστο των πράξεών του.

Άλλωστε, να σημειωθεί ότι μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε για νοσηλεία στο «Δαφνί», όπου με εντολή Ανακριτή τρεις  ψυχίατροι συνέταξαν  πραγματογνωμοσύνη για την κατάστασή του.

Και οι τρεις ψυχίατροι στις πραγματογνωμοσύνες τους καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοειδούς τύπου σε βαριά μορφή. Λόγω της ψυχικής αυτής νόσου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχει μερικώς μειωμένη ικανότητα να ενεργήσει με την κοινή αντίληψη. Διέγνωσαν επίσης διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και τον έκριναν λίαν επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Γι’ αυτό, όπως τονίζουν, επιβάλλεται ο εγκλεισμός του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα με χορήγηση θεραπευτικής αγωγής.

 

Πηγή: tharrosnews.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια