Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύντροφος, πεθερά και κουνιάδα σε ρόλο σωματέμπορα-Μαρτύριο για 25χρονη

«Με υποχρέωναν να πηγαίνω με δύο-τρεις άνδρες καθημερινά» υποστηρίζει η 25χρονη, την οποία φέρονται να κλείδωναν, να ξυλοκοπούσαν και να εξέδιδαν ο «σύντροφος» της και η οικογένεια
του, που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο.
Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σωματεμπορίας, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματεμπορία κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή. Επιπλέον στον 35χρονο σύντροφο της 25χρονης από τη Βουλγαρία, ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ εξακολούθηση.

Η 25χρονη είναι μητέρα δύο αγοριών, 7 μηνών, τα οποία ζουν με τους γονείς της στην Αθήνα. Υποστηρίζει ακόμα ότι ο 35χρονος την χτυπούσε άσχημα, με μπουνιές, επειδή δεν ήθελε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων Σπύρος Βρέντζος τόνισε ότι οι εντολείς του αρνούνται τις κατηγορίες και διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι είχαν «φυλακισμένη» την 25χρονη με σκοπό να την εκδίδουν. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία θα προσκομίσουν στην αρμόδια ανακρίτρια, τα οποία θα καταρρίψουν το κατηγορητήριο.

Η κοπέλα πάντως υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να έρθει στην Κρήτη και ότι ο 35χρονος την έφερε με την βία και απειλές.
Και οι τέσσερις είχαν καταλυτικό ρόλο στο μαρτύριο που ζούσε αφού την κλείδωναν, την εξευτέλιζαν, την ξυλοκοπούσαν και την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες που τής κανόνιζαν για να βάζουν στην τσέπη τα χρήματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Πάνω της είχαν στήσει οικογενειακή επιχείρηση σωματεμπορίας. Η 25χρονη συμπατριώτισσα τους είχε καταστεί για εκείνους «η κότα με τα χρυσά αυγά», όπως δημοσιεύει το cretalive.gr.
Την σοβαρή αυτή υπόθεση σωματεμπορίας χειρίστηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι κατάφεραν να «λυτρώσουν» την κοπέλα και να συλλάβουν τον δήθεν σύντροφο της και τα μέλη της οικογένειας του, οι οποίοι πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Η πληροφορία στην Ασφάλεια Ηρακλείου έφθασε από την Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής και ανέφερε ότι η 25χρονη βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου παρά την θέληση της και παρακρατείται από αγνώστους.
Μέσω Facebook
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε ανέβει προ δεκαημέρου στην Αθήνα όπου διέμενε η κοπέλα με την οικογένεια της. Είχαν γνωριστεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook. Όσο διάστημα συνομιλούσαν διαδικτυακά, εκείνος της το έπαιζε ερωτευμένος και η 25χρονη «τσίμπησε». Μέχρι που της υποσχέθηκε γάμο και την έπεισε να τον ακολουθήσει στην Κρήτη. Μόλις έφθασαν στο Ηράκλειο, την πήγε στο διαμέρισμα του, στην πόλη του Ηρακλείου.
Εκεί πλέον έπεσαν οι …μάσκες. Μαζί με την 55χρονη μητέρα του, την 32χρονη αδερφή του και τον νεαρό σύντροφο της τελευταίας απειλούσαν και χτυπούσαν την κοπέλα με σκοπό να εκδίδεται αλλά και να επαιτεί. Ο 35χρονος είχε φροντίσει να της πάρει το κινητό τηλέφωνο και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Παράλληλα στις Αστυνομικές Αρχές έφθασε μία πληροφορία ότι ο 35χρονος σχεδίαζε να μεταφέρει την 25χρονη στην Γερμανία για να συνεχίσει εκεί την δράση του. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:
“Συνελήφθησαν, χθες (02.04.2019) το μεσημέρι στο Ηράκλειο  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου τέσσερεις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 35 και 29 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 55 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της σωματεμπορίας.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 35χρονος μαζί με τους τρεις αλλοδαπούς (29χρονο, 55χρονη και 32χρονη) από κοινού, εξανάγκαζαν 25χρονη αλλοδαπή (παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα) να εκδίδεται και να επαιτεί, με την απειλή και χρήση βίας απειλώντας την ταυτόχρονα κατά της ζωής της και της σωματικής της ακεραιότητας, προσποριζόμενοι τα οικονομικά οφέλη.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, χθες (02.04.2019) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην κοινή τους οικία, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.”
ΠΗΓΗ cretalive


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια