Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση ετοιμότητας "ΑΡΓΩ 2019"


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία “ΑΡΓΩ 2019”, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ''Ναυπηγεία Χαλκίτη Α.Ε'', στο Πέραμα Αττικής.
 
Σύμφωνα με το σενάριο, εντός των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε επισκευαζόμενο πλοίο, με ύπαρξη εγκλωβισμένου άτομου. Ταυτόχρονα, ένα φορτηγό στην προσπάθειά του να εξέλθει από τον χώρο, συγκρούεται με διερχόμενο όχημα στην είσοδο του ναυπηγείου και εκδηλώνεται νέα πυρκαγιά που επεκτείνεται στην αποθήκη του ναυπηγείου, ενώ 12 εργάτες εγκλωβίζονται στον αύλειο χώρο. Άμεσα το Ε.Σ.Κ.Ε. κινητοποιεί τον 5ο Π.Σ. Λιμένα Πειραιά και συγκεκριμένα τα Πυροσβεστικά Πλοιάρια ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ και ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ και τον 4ο Π.Σ. Πειραιά, καθώς και την ιατρό του Σώματος. Ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο ζητάει επιπλέον ενισχύσεις από τον 3ο Π.Σ. Πειραιά και δίνει εντολή ανάπτυξης εγκαταστάσεων κατάσβεσης. Ακολουθεί η διάσωση και η παροχή πρώτων βοηθειών στο εγκλωβισμένο άτομο από την ιατρό του σώματος και ο πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς στο σκάφος. Η άσκηση ολοκληρώνεται με την επιβίβαση των εργαζομένων του ναυπηγείου στο Πλοιάριο ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ και την απομάκρυνσή τους από θαλάσσης, με προορισμό το Νέο Ικόνιο Περάματος.
 
Η άσκηση διοργανώθηκε από τον 5ο Π.Σ. Λιμένα Πειραιά με την συμμετοχή του 4ου & 3ου Π.Σ. Πειραιά, του Ε.Σ.Κ.Ε., της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ., του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ο.Λ.Π., της ομάδας πυρασφάλειας των ναυπηγείων, της ομάδας πυρασφάλειας της επιχείρησης και της Ομάδας εθελοντών Πειραιά R.S.F.
 
Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Πειραιά Αρχιπύραχος Ιωάννης Σταμούλης, Αξιωματικοί του Α.Π.Σ. και της Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών του Πειραιά, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, της ΕΛ.ΑΣ., του Ο.Λ.Π., της Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, της εθελοντικής ομάδας των ναυπηγείων και της εταιρίας ''Ναυπηγεία Χαλκίτη Α.Ε''.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια