Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση «Σεισίχθων 2019» από την Π.Υ. Κιάτου

Στις 11 Απριλίου 2019, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σικυώνος-Κιάτου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ευρωστίνης, πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης συμβάντος ισχυρού σεισμού, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Κιάτου.



Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε, εγκλωβισμό 6 ατόμων (μαθητών) σε σχολική αίθουσα του πρώτου ορόφου με δύο τραυματίες και ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, ζημιές στην σκάλα μεταξύ των ορόφων που εμπόδιζαν την πρόσβαση στο ισόγειο του κτιρίου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του σχολείου.



Σκοπός της άσκησης ήταν να εκτιμηθεί ο βαθμός ετοιμότητας αντιμετώπισης σοβαρού σεισμικού συμβάντος, η συνολική αποτίμηση του βαθμού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η αξιολόγηση των μνημονίων ενεργειών των φορέων και η εμπέδωση του πνεύματος αντισεισμικής συνείδησης στους ασκούμενους φορείς.



Την άσκηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κορινθίας, της Δ/νσης Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, της ΕΛ.ΑΣ. - Α.Τ. Κιάτου, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, του Δήμου Σικυωνίων και Εθελοντές.

 

 

 

 

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια