Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκδήλωση υψηλής αισθητικής από την Ένωση Ν/Α η παρουσίαση του ημερολογίου της για το έτος 2019


Εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής για το 2019 με θέμα «ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ

ΖΩΓΡΑΦΟΙ»


«Ονειρεύομαι ότι ζωγραφίζω και μετά ζωγραφίζω αυτό που ονειρεύομαι». (Vincent Van Gogh, 1853-1890, Ολλανδός ζωγράφος)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, προβάλλει τις πολιτιστικές ανησυχίες της -αφού ήδη έχει παρουσιάσει μείζονα θέματα μέσα από τα ετήσια ημερολόγια της- και εκπλήρωσε το όνειρό της, εκδίδοντας το ημερολόγιό της, για το έτος 2019 με θέμα: «Μεγάλοι Σύγχρονοι Ζωγράφοι», προάγοντας την Σύγχρονη Τέχνη και αποδίδοντας φόρο τιμής στους Έλληνες ζωγράφους.
Όπως «οι ζωγραφικοί πίνακες έχουν μια δική τους ζωή που πηγάζει από την ψυχή του καλλιτέχνη» (Vincent Van Gogh), έτσι και το ημερολόγιο της Ένωσής μας, πηγάζει από την ψυχή μας, την αγάπη και τον σεβασμό μας για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, καθώς αναδείξαμε τους Έλληνες ζωγράφους, μα περισσότερο μας δικαίωσε η αποδοχή του κόσμου. Σε ένα κατάμεστο θέατρο, με σπουδαίες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, μα και απλός κόσμος, μας τίμησαν με την παρουσία τους την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα το ημερολόγιό μας.
Στόχος η ανάδειξη του «πλούτου» των Ελλήνων ζωγράφων και η συμβολή τους στην διαιώνιση του Ελληνικού πολιτισμού. Ένα ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε με μεράκι χάρη στην συμβολή, την πολύτιμη στήριξη και την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», υπό την αιγίδα της UNESCO Νοτίων Προαστίων, αλλά και την στήριξη του Ιδρύματος Θεοχαράκη βοηθώντας με την παροχή υλικού και στοιχείων που εμπλούτισαν τις περιγραφές των μεγάλων ζωγράφων.
Την παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποίησε, με την μαγευτική του φωνή, ο καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κος Αλέξης Κωστάλας.
Όπως «η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» (Pablo Picasso, 1881-1973 , Ισπανός ζωγράφος), έτσι και εμείς αισθανθήκαμε την κάθαρση της ψυχής μας και μια υπέρτατη τιμή και αγαλλίαση, όταν στον χώρο βρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας.
Την εκδήλωσή μας έντυσε μουσικά η mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας η οποία, ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια, όσο και του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Τις θετικότερες των εντυπώσεων άφησε, για άλλη μία φορά, η εκλεκτή μας συνεργάτης και παρουσιάστρια της βραδιάς κα. Γεωργία Παράσχου, η οποία εντυπωσίασε με την επικοινωνιακή αμεσότητά της. Συντόνισε άρτια την εκδήλωση, δίνοντας τη σκυτάλη στον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη για την επίσημη έναρξη αυτής.
Ο Κος Καλλιακμάνης, στο λόγο του, ανέφερε πως: «Το φετινό ημερολόγιο καθιστά την Ένωσή μας «γέφυρα» που συνδέει τον κόσμο των εικαστικών τεχνών με την Ελληνική Αστυνομία, αποδεικνύοντας εμπράκτως τις κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες του Έλληνα αστυνομικού». Επίσης, τόνισε πως «η Ένωσή μας προάγει την σύγχρονη τέχνη και αποδίδει φόρο τιμής στους Έλληνες Ζωγράφους. Το έργο των Ελλήνων ζωγράφων είναι πολύ σημαντικό διότι, μέσα από αυτό, συνεισφέρουν και εξυψώνουν την πολιτιστική ακτινοβολία της χώρας μας.
Η πολιτιστική κληρονομιά και η τέχνη, αποτελούν την εθνική μας ταυτότητα και τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας μας. Μία ιστορία την οποία, η Ελληνική Αστυνομία, ως «θεσμός» και ακρογωνιαίος λίθος της χώρας, την διαφυλάττει και την υπερασπίζεται, έμπρακτα μέσα από το έργο της και την προσφορά της στον συνάνθρωπο.
Βιώνοντας σήμερα τα αποτελέσματα της ηθικής & οικονομικής κρίσης, τη βία & την ανομία, η Ελληνική Αστυνομία εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια & την ασφάλεια των πολιτών στα δρώμενα της σημερινής εποχής».
Όπως χαρακτηριστικά έχει πει, ο Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης 1883-1957), «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», έτσι και ο Πρόεδρος της Ένωσή μας Κος Γεώργιος Καλλιακμάνης στον λόγο του τόνισε πως «η Ένωσή μας στοχεύει ένα βήμα παραπάνω. Πιστή στο λειτούργημα που επιτελεί ως μέρος της αστυνομικής οικογένειας, προάγει τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας παράλληλα τον διαρκή και τίμιο αγώνα των αστυνομικών υπαλλήλων για την προστασία του εθνικού μας πλούτου», αποδεικνύοντας πως η Ένωσή μας δεν περιμένει αλλά χτίζει το «παράδεισό» της στον οποίον χωρούν όλοι.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους που όλα αυτά τα χρόνια μας βοηθάτε να πετύχουμε τον στόχο μας, να προάγουμε τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της χώρας μας, την τέχνη και τα γράμματα».
Η Ένωσή μας, βράβευσε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κον. Άρη Ανδρικόπουλο για την προσφορά του στον ένστολο συνδικαλισμό καθώς, έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) αλλά και σε άλλα αξιώματα αυτής. Επίσης το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).
Επιπροσθέτως η Ένωσή μας, είχε την χαρά και τιμή, να βραβεύσει τον Έλληνα ζωγράφο Αλέκο Φασιανό για την προσφορά του στην ζωγραφική, καθώς και την πολύτιμη κληρονομιά που έχει αφήσει σε όλους τους Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί πως, το βραβείο απονεμήθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κον Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κος. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, στο λόγο του είπε: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, για την δυνατότητα που μου έδωσε να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα σε αυτήν την εκδήλωση.
Μια εκδήλωση καθιερωμένη πλέον η οποία δίνει την δυνατότητα σε όλους και κυρίως στους πολίτες που είτε παρευρίσκονται σήμερα εδώ, είτε ενημερωθούν γι’ αυτή, είτε να ξεφυλλίσουν το ημερολόγιο του 2019 της Ένωσης, δίνοντάς τους την δυνατότητα να αντιληφθούν πως, ο Έλληνας Αστυνομικός δεν ταυτίζεται με το ανακριβές, αναχρονιστικό και μονοδιάστατο στερεότυπο του σκληρού, άτεγκτου και πιθανότατα αμέτοχου στα πολιτιστικά δρώμενα ή και σε άλλες εκφάνσεις την κοινωνικής καθημερινότητας, ένστολου εφαρμοστή του νόμου.
Αυτή είναι αναμφίβολα εσφαλμένη εικόνα η οποία διαψεύδεται από την πραγματικότητα, διαψεύδεται από την πολύπλευρη κοινωνική δραστηριότητα που αναπτύσσει συνολικά η Ελληνική Αστυνομία, διαψεύδεται από πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Γιατί το προσωπικό του Σώματος, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού συνόλου, βιώνει όπως όλοι οι συνάνθρωποί μας τις δυσκολίες, τις χαρές και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εκφράζει τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά του, αντιλαμβάνεται και συμμετέχει σε όλες τις παραμέτρους που συνδέουν την εκάστοτε κοινωνική πραγματικότητα και όχι μόνο σε όσες συνδέονται με την επαγγελματική ιδιότητα του ένστολου κρατικού λειτουργού.
Η επιλογή λοιπόν της παρουσίασης έργων μεγάλων σύγχρονων ζωγράφων, μέσω του ετήσιου ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αποτελεί πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει αυτή ακριβώς την άποψη, αυτή ακριβώς την αντίληψη, πως ο Έλληνας Αστυνομικός, πως το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύνολό του είναι αδιαίρετο κομμάτι της κοινωνίας, πως οι δραστηριότητές του δεν εξαντλούνται στο πλαίσιο της αμιγώς Υπηρεσιακής του αποστολής, πως τα ενδιαφέροντα, η συμμετοχή και η προσφορά του, εκτείνεται και στο ευρύτερο εικαστικό πολιτιστικό χώρο.
Αυτό ακριβώς είναι και το βαθύτερο νόημα της αντίληψης με την οποία η ηγεσία του Σώματος και εγώ προσωπικά, αντιμετωπίζουμε την σχέση του πολίτη με τον Αστυνομικό.
Πως αποτελούμε μέλη της ίδιας κοινωνίας, πως είναι συνοδοιπόροι στην ίδια διαδρομή, πως στέκονται δίπλα και όχι απέναντι, πως οφείλουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να προσπαθούν από κοινού για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία και αυτή η σχέση ενδυναμώνεται με πρωτοβουλίες όπως η αποψινή.
Δείχνει στον πολίτη και την άλλη, την κοινωνική πλευρά του Αστυνομικού και φέρνει πιο κοντά την κοινωνία με την Αστυνομία. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, οφείλουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία, οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα εικόνα, την πραγματική εικόνα για την Ελληνική Αστυνομία και τον Έλληνα Αστυνομικό και σε αυτήν την προσπάθεια η ηγεσία του Σώματος, επιβάλλεται, όχι μόνο να είναι παρούσα, αλλά και πρώτη αυτή να αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.
Θα πρέπει άλλωστε να παραδεχθούμε πως η κοινωνία δείχνει, με διαρκώς μεγαλύτερη συχνότητα πως ανταποκρίνεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί η διάθεση από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη αυτού του εξαιρετικού χώρου που βρισκόμαστε για την παρουσίαση του ημερολογίου της Ένωσης.
Συνεπώς η παρουσία μου σήμερα εδώ ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αποσκοπεί, στην επιβεβαίωση πως ο ομιλών όχι απλώς αποδέχεται, αλλά, όπως και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής έχει διαπιστώσει, επιδιώκει και την άμεση επικοινωνία και συνεργασία με την συνδικαλιστική βάση. Με τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς φορείς του προσωπικού του Σώματος, καθώς ως παλιός συνδικαλιστής ο Αρχηγός γνωρίζει πως εκεί κρύβεται η παραγωγική δυναμική του έμψυχου δυναμικού μας.
Στην διαβεβαίωση πως σταθερή και αδιαπραγμάτευτη βούληση του Αρχηγείου και προσωπικά του ομιλούντος, είναι η διαρκής αναζήτηση πρωτοβουλιών και δράσεων, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την συνοχή του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, την εικόνα και την αξιοπιστία του Σώματος, να φέρουν πιο κοντά την ηγεσία με το προσωπικό, να διαμορφώσουν την στέρεα αντίληψη της ενότητας, της συνοχής και της αλληλεγγύης όλων των μερών του Αστυνομικού οργανισμού, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες.
Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε δυνατοί, αποτελεσματικοί και ενωμένοι. Το οφείλουμε, στην Χώρα, στην κοινωνία, στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους συναδέλφους μας που έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπιστούν τις αξίες και τα ιδανικά, που όλοι όσοι υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε. Στους συναδέλφους μας άλλωστε αυτούς που έχασαν την ζωή τους κατά την ώρα του καθήκοντος, αφιερώνεται και η πρόσφατη πρωτοβουλία του Αρχηγείου με την έκδοση της εγκυκλίου Διαταγής του υπογράφοντος, όπως γνωρίζετε απεστάλη στις Υπηρεσίες το περασμένο Σάββατο ημέρα μνήμης των πεσόντων εν Υπηρεσία Αστυνομικών, με την οποία ορίζεται η διοργάνωση από το επόμενο έτος 2020, το ετήσιο μνημόσυνο να πραγματοποιείται από το Αρχηγείο του Σώματος, σε κεντρικό επίπεδο και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις σε περιφερειακό επίπεδο, με την συμμετοχή όλων των Συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού, ώστε να διασφαλίζεται η τέλεση, υπό την έννοια του ενιαίου πνεύματος, της ενότητας, της σύμπνοιας, της συνοχής και της συναδελφικής αλληλεγγύης και χωρίς αποκλεισμούς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την πρόσκλησή τους, να τους συγχαρώ για την πρωτοβουλία τους και να τους προτρέψω να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ως ενεργά μέλη ενιαίου αστυνομικού οργανισμού. Ευχαριστώ επίσης το ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη για την φιλοξενία απόψε στο θαυμάσιο αυτό χώρο και βεβαίως όλους εσάς με τους οποίους είχα την χαρά να μοιραστώ τις σκέψεις μου».
Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Κος Βασίλης Θεοχαράκης ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, θερμά συγχαίρω την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την υπευθυνότητα και την ευαισθησία τους απέναντι στην προστασία και την διάδοση του σύγχρονου πολιτισμού μας, αυτό που κάνουμε δηλαδή και εμείς.
Η έκδοση του ημερολογίου τους το 2019 με έργα των κορυφαίων ζωγράφων, Σπύρου Παπαλουκά, Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Μαυροείδη, Σωτήρη Σόρογκα, Μιχάλη Μακρουλάκη και δικά μου έργα από τις αντίστοιχες πολυσυζητημένες εκθέσεις που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια στο πολιτιστικό και κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλης και Μαρίνας Θεοχαράκη, με κάνουν περήφανο κυριολεκτικά γιατί με αυτή τους την ενέργεια φανερώνουν την βαθιά τους αγάπη για την Ελλάδα και κάθε τι το ωραίο.
Τα έργα όλων των ζωγράφων που κοσμούν το φωτεινό ημερολόγιο, αντανακλούν ένα πνεύμα αισιοδοξίας και επιτρέψτε μου και χαράς, όπως θα έλεγε ο φίλος μου ο Αλέκος Φασιανός, «αφού αποστρέφοντες την ασχήμια και την βιαιότητα της ζωής».
Ο δάσκαλός μου, ο Σπύρος Παπαλουκάς, με έμαθε να σέβομαι την τέχνη και αυτό του το ανταποδίδω, με όλες μου τις προσπάθειες, όλα αυτά τα χρόνια, για την προβολή της Ελληνικής ζωγραφικής. Πριν λίγες ημέρες με τίμησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, οργανώνοντας μια έκθεση από την οποία οι επισκέπτες, Έλληνες και μη, ομόφωνα είπαν ότι αυτό που είναι άμεσα ορατό, είναι ότι όλοι οι πίνακές μου, αντανακλούσαν το φως της Ελλάδος και μάλιστα τους εντυπωσίαζε πως το φως αυτό έρχεται από απέναντι, κόντρα δηλαδή στο θεατή. Αυτή είναι και η αλήθεια, ίσως και η πνοή της ζωγραφικής μου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γιώργο Καλλιακμάνη για την τόσο ωραία πρωτοβουλία του και σας διαβεβαιώνω κύριε Αρχηγέ ότι το Ίδρυμά μας Βασίλης και Μαρίνας Θεοχαράκη θα είναι πάντα αρωγός, όποτε του ζητηθεί, σε οποιαδήποτε πολιτιστική πρωτοβουλία. Σας εύχομαι να απολαύσετε το ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας και να έχετε μια γαλήνια και δημιουργική νέα χρονιά».
Επίσης μας τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, που ζωγραφίζει τις καρδίες μας με τις μελωδίες της μουσικής του Κος Μίμης Πλέσσας. Σε ευχάριστη διάθεση τόνισε την αξία της Τέχνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα εδώ και το πρώτο που συνάντησα και κατάλαβα πως δεν θα την γλιτώσετε είναι η «μαυρόασπρη ερωμένη μου…». Έτσι αποκαλώ το πιάνο, γιατί με αυτόν τον τρόπο επικοινωνώ και καταλαβαίνεται το μόνο που περιμένω, είναι να έρθει η σειρά μου για να πάω να την χαϊδέψω. Η αλήθεια είναι πως όποιος έμπαινε, ζωντάνευε μέσα μου αυτό που κρύβει ο κάθε καλλιτέχνης, την ψυχή…! Και με πολύ ψυχή θα με πλησιάσω… Θα σας αποκαλύψω μίαν αλήθεια, μόλις καθίσω στο πιάνο. Θα παίξω ένα κομμάτι και για να έχει σημασία αυτό που διαλέγω να σας παίξω, θα σας πω το πιο παράξενο βραβείο που έχω πάρει στην ζωή μου. Η Ένωση που προστατεύει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, μου έδωσε κάποια στιγμή ένα βραβείο και αν είναι δυνατόν ακούστε τι ήταν αυτό το βραβείο. “Στον καλλιτέχνη που 3.220 από τα τραγούδια του είναι αναμφισβήτητα μεγάλες επιτυχίες…!!”».
Σε ιδιαίτερα εγκάρδια δήλωση προέβη και η Πρόεδρος του Ομίλου «UNESCO Νοτίων Προαστίων» Κα. Σούλα Κοκολέτσου, με την Αιγίδα του οποίου, εκδόθηκε το ημερολόγιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, έτους 2019. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κύριε Πρόεδρε, με χαρά αποδεχθήκαμε την πρότασή σας, το ημερολόγιο του 2019 να τεθεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νοτίων Προαστίων. Η αποψινή σας εκδήλωση είναι φόρος τιμής σε ένα θεσμό που μόνο στο άκουσμά του, νοιώθεις ασφάλεια και σιγουριά. Πέρα από αυτό όμως θέλω να εκφράσω και πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο, το τεράστιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, το οποίο επιτελείται από την Ελληνική Αστυνομία, θερμά συγχαρητήρια. Κυρία Φόνσου, δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου εσείς και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκ των οποίων, πολλά μέλη σας, είναι και μέλη δικά μας, όχι από ματαιοδοξία αλλά από ανάγκη ύπαρξης για τον παραπέρα αγώνα σας, για το φιλόξενο και αγαπησιάρικο “Σπίτι του Ηθοποιού”. Για τον κύριο Θεοχαράκη και την σύζυγό του, τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το μοναδικό πολιτιστικό χώρο που τιμά την Αθήνα μας».
Την ομιλία έκλεισε η πάντα γλυκιά ηθοποιός και Πρόεδρος του Ιδρύματος το «Το Σπίτι Του Ηθοποιού» Κα Άννα Φόνσου η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Καλλιακμάνη που με την ευκαιρία του περσινού ημερολογίου, χωρίς να υποτιμώ την Αστυνομία, αλλά έμεινα έκπληκτη πως αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την τέχνη. Με εντυπωσίασαν όλα αυτά τα σχέδια που είχαν κάνει και γι’ αυτό έχουμε πει να κάνουμε του χρόνου με “Το Σπίτι Του Ηθοποιού”, ρούχα που τα έχουν φορέσει οι μεγάλες πρωταγωνίστριες όπως η Κάλλας, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη όλοι αυτοί οι σημαντικοί άνθρωποι που έφυγαν και που έτυχε να έχω τα κοστούμια τους. Σας ευχαριστώ θερμά!!».
Η βραδιά της εκδήλωσης έκλεισε τιμώντας εξέχουσες προσωπικότητες που ο καθένας τους ξεχωρίζει στο χώρο του αλλά και για τη συνολική προσφορά του, στο Πολιτισμό, την Κοινωνία & τον Άνθρωπο.
Αναλυτικότερα πέραν του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του ζωγράφου Κου Αλέκου Φασιανού, οι οποίοι αναφέρθηκαν παραπάνω, επίσης, τιμήθηκαν:
Η Πρόεδρος του ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», για το σπουδαίο έργο της, την πορεία της στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου αλλά και την στήριξή της στον Έλληνα ηθοποιό Κα Άννα Φόνσου. Η Κα Φόνσου συνέδραμε τα μέγιστα προκειμένου να υλοποιηθεί το ημερολόγιο της Ένωσής μας,
για το συνεχή πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο της βραβεύσαμε την Πρόεδρο Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων κ. Σούλα Κοκολέτσου,
για την πολυετή προσφορά στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων τιμήσαμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών Κον Λευτέρη Β. Τζόκα, ο οποίος, αγωνίζεται για την διατήρηση και την διάχυση της γνώσης,
για την πολύτιμη βοήθεια του στο ημερολόγιο της Ένωσης και τον συνεχή του αγώνα για την ανάδειξη της τέχνης, τιμήσαμε τον Εικαστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη Κον Τάκη Μαυρωτά,
τον Πρόεδρο του Σωματείου «γραμμή ζωής - Silver Alert» Κον. Γεράσιμο Κουρκούλη για την πολύτιμη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο,
την Κα. Άννα Μαρία Ρογδάκη Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Πάτρας για την προσφορά της στην κοινωνία,
τον Κο Εμμανουήλ Κουφάκη Ψυχολόγο Διευθυντή Ψυχολογικού και Ψυχιατρικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., για την συνεισφορά του στην ψυχολογική υποστήριξη του εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού καθώς ως επιστημονικός Υπεύθυνος 24ωρης Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Επικεφαλής Επιστημονικής Ομάδας Κρίσεων και Διαπραγματεύσεων κατά το έτος 2018 δεν υπήρξε καμία αυτοκτονία αστυνομικού. Την βράβευση πραγματοποίησαν από κοινού ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ Άλφα Κος Σοφοκλής Ξυνής και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ Άλφα Κος Αντώνιος Γλύκας,
τον Κον. Γεώργιο Μανίκα για τον συνεχή αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και την εξιχνίαση δύσκολων υποθέσεων,
και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και ζωγράφου Κον Βασίλειο Θεοχαράκη για την πολύτιμη κληρονομιά που έχει αφήσει σε όλους τους Έλληνες, το βραβείο του οποίου, απονεμήθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κον Αριστείδη Ανδρικόπουλο μαζί με τον Προϊστάμενο Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κον Ανδρέα Δασκαλάκη.
Η έκπληξη της βραδιάς όμως ήταν η βράβευση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κου Γιώργου Καλλιακμάνη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων για το πολύτιμο έργο του στην Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική κοινωνία, καθώς και για την ουσιαστική προσπάθειά του για την στήριξη του Πολιτισμού μας, όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλος, ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ειδικότερα ο Πρόεδρος Κος Σοφοκλής Ξυνής & ο Διευθυντής Επικοινωνίας Κος Αντώνης Γλύκας προσέφεραν, δύο υποτροφίες, σε παιδιά μελών της Ένωσής μας, για την Ακαδημαϊκή τους καριέρα.
Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κος Ανδρέας Δασκαλάκης, οι Υποστράτηγοι Κος Βασιλόπουλος, Κος Τζιμάνης, Κα Μινιάτη, Κος Κολιδάκης, το παρών έδωσαν οι Ταξίαρχοι Κος Σανιδάς, Κος Δασκαλάκης, Κος Δουρβετάκης. Την Πανελλήνια Ένωση Πυροτεχνουργών εκπροσώπησε ο Γ. Γ. Κος Γεώργιος Τσαπάρας, την Ε.Ν.Α.ΞΙ.Α εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Κος Βασίλης Βράντζας, ο Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κος Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προστασίας του Πολίτης Κος Κολοβός Γεώργιος, ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Κος Βαλατσός, ο Αστυνομικός διευθυντής Κος Δουκάκης Αντώνιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου Κος Καρτσάκης Γιώργος, ο Περιφερειακός Προϊστάμενος ΕΟΠΠΥ Νοτίων Προαστίων Κος Κωνσταντίνος Παράσχος, ο πρώην Διευθυντής Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Κος Βασίλης Μαστρογιάννης, η πρώην Υπουργός Κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η σύζυγος του Μουσικοσυνθέτη Κου Μίμη Πλέσσα δημοσιογράφος Κα Λουκίλλα Κάρρερ, ο γνωστός συνθέτης Κος Κριμιζάκης, ο Ιδιωτικός Ερευνητής, & Υπεύθυνος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων κος Γεώργιος Τσούκαλης με στελέχη της ομάδας του, ο ερευνητής κ. Γιώργος Μανίκας, μέλη του Δ.Σ του Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων, ο Διευθυντής Υγειονομικού Ψυχολογικού – Ψυχιατρικού Τμήματος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γραμμής Αστυνομικών Κος Μανώλης Κουφάκης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κος Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γραμματέας Δημόσιας Τάξης της Ν.Δ. εκπροσωπώντας τον Κ. Μητσοτάκη Κος Γεωργιάδης Πάτροκλος, η Πολιτευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. Ν. Τομέα Κα Ντόρα Πάλλη – Σιούτου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ Κος Κίμωνας Λογοθέτης, ο Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ. Κος Κονταρίδης Χρήστος, ο υποψήφιος πολιτευτής Νοτίου Τομέα με τη Ν.Δ. Κος Βασίλης Σπανάκης. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Κος Κατσώτης Χρήστος.
Το παρών έδωσαν ακόμη ο Κος Αλέκος Φασιανός ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο του από την Ένωσή μας, ο ηθοποιός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κου Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Κος Θάνος Καλληώρας, ο ηθοποιός Κος Σπύρος Μπιμπίλας και ο Κος Κώστας Βενετσάνος.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
                                                                                                         Για το Δ.Σ.
                                                                            -O-                                                            -O-
                                                                      Πρόεδρος                                            Γεν. Γραμματέας

                                                 
Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                             Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια