Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις 14 Μαΐου τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης «σχέδιο Πυθία»


Δεν άρχισε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του «σχεδίου Πυθία» και των τηλεφωνικών υποκλοπών. Η νέα ημερομηνία για την
εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 14 Μαΐου 2019.
Το δικαστήριο χωρίς να έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης προχώρησε στη διακοπή, κληρώνοντας τους τέσσερις ενόρκους που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές, θα ασχοληθούν με την υπόθεση. Ωστόσο, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπό του, ενημερώνοντας το δικαστήριο μέσω συνεργάτη του πως δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη σήμερα.
Απών χωρίς να υπάρξει εκπρόσωπός του
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Basil William, ήταν απών χωρίς να υπάρξει εκπρόσωπός του. Πρόκειται για τον πρώην υπάλληλο της αμερικάνικης πρεσβείας, στον οποίο έχει αποδοθεί το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.
Εντός της δικαστικής αίθουσας βρέθηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.
Η υπόθεση
Σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William Bsail, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια