Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση του 10ου Π.Σ. Αθηνών με την ονομασία “ΔΕΠΑ Α.Ε. 2019”

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε από τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία “ΔΕΠΑ Α.Ε. 2019”, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ, στα Άνω Λιόσια Αττικής.



Σύμφωνα με το σενάριο, στο σταθμό ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε λεωφορείο, τη στιγμή που κάνει πλήρωση καυσίμου. Συγκεκριμένα, λόγω διαρροής λαδιού και επαφής του με την εξάτμιση, έχουμε ανάφλεξη στο χώρο του κινητήρα. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να εξέλθει του οχήματος, τραυματίζεται και πέφτει αναίσθητος στο εσωτερικό του. Η πυρκαγιά επεκτείνεται στο εσωτερικό του λεωφορείο, με αποτέλεσμα να κατακλυστεί από καπνούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που φτάνουν στο σημείο, με τη χρήση εγκαταστάσεων χαμηλής πίεσης κάνουν προσβολή της πυρκαγιάς, με σκοπό την ψύξη των φιαλών φυσικού αερίου στην οροφή του λεωφορείου και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μόλις διαπιστώσουν την πτώση της θερμοκρασίας και της ακτινοβολίας στο εσωτερικό του λεωφορείου, εισέρχονται στο εσωτερικό του, πραγματοποιώντας τον απεγκλωβισμό του οδηγού τον οποίο ύστερα παραδίδουν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς της αισθήσεις του, για τις πρώτες βοήθειες και την άμεση μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.



Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ομάδων πυρασφαλείας της ΔΕΠΑ, στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους συμβάντων, καθώς και των εμπλεκόμενων Αρχών, Υπηρεσιών και Φορέων.
 
 

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 10 οχήματα από τον 10ο & 12ο Π.Σ. Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β., η ΔΕΠΑ και ο Ο.Α.Σ..
 
 
από το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια