Αποσύρει η εταιρεία, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το video game που επέτρεπε στους παίκτες να βιάζουν και να δολοφονούν γυναίκεςΤην απόφασή της να μη διανείμει, μέσω της πλατφόρμας της, το video game που επέτρεπε στους παίκτες να βιάζουν και να δολοφονούν γυναίκες, ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις χιλιάδες υπογραφές για την απαγόρευσή του.

Μετά, λοιπόν, το σάλο και τις χιλιάδες υπογραφές στο ίντερνετ για απαγόρευσή του που προκάλεσε το παιχνίδι «Rape day» (Ημέρα βιασμού), το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να βιάζουν και να δολοφονούν γυναίκες, η πλατφόρμα Steam αποφάσισε τελικά να μην το διανείμει.  

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Valve, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα Steam, μέσω της οποίας θα γινόταν η διανομή του παιχνιδιού, επεσήμανε ότι απέσυρε το παιχνίδι διότι «έχει άγνωστες και επικίνδυνες επιπτώσεις».  

«Σεβόμαστε την επιθυμία των δημιουργών (των παιχνιδιών) να εκφραστούν και αποστολή της Steam είναι να τους βοηθήσει να βρουν κοινό, όμως οι δημιουργοί του συγκεκριμένου παιχνιδιού επέλεξαν ένα θέμα και έναν τρόπο να το παρουσιάσουν που καθιστά αυτήν την αποστολή δύσκολη για εμάς», πρόσθεσε η εταιρεία.          

Η Valve πέρυσι είχε αναγκαστεί να αποσύρει ένα άλλο αμφιλεγόμενο παιχνίδι, το «Active shooter», το οποίο παρουσίαζε ένα μακελειό σε σχολείο. Το «Rape day» επρόκειτο να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ενώ στον ιστότοπό της η Steam ανέφερε ότι το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες «να ελέγχουν τις επιλογές ενός απειλητικού κατά συρροή δολοφόνου στη διάρκεια μιας εξέγερσης ζόμπι».   
  
Η προοπτική της κυκλοφορίας του «Rape day» είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media, ενώ ξεκίνησαν και πολλές διαδικτυακές αιτήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η κυκλοφορία του, μία εκ των οποίων συγκέντρωσε σχεδόν 8.000 υπογραφές στον ιστότοπο Change.org.  

Η Desk Plant, που δημιούργησε το παιχνίδι αυτό, ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει άλλη πλατφόρμα για την κυκλοφορία του. Εξήγησε μάλιστα ότι πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, η οποία απευθύνεται «στο 4% του πληθυσμού που είναι ψυχικά διαταραγμένοι».  


Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, lifo.gr
_