Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολύποδες στη μήτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε [vid]



Οι πολύποδες της μήτρας είναι μορφώματα που μπορεί να έχουν μέγεθος, που κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά (όσο ένας κόκκος σουσάμι) μέχρι και αρκετά εκατοστά.

Οι πολύποδες μπορεί να έχουν μίσχο (μισχωτοί) ή να έχουν ευρεία βάση (άμισχοι). Μερικές φορές οι μισχωτοί ενδομητρικοί πολύποδες μπορεί να έχουν τόσο μακρύ μίσχο, ώστε να προβάλλουν μέσα από το τραχηλικό στόμιο στον κόλπο. Σε μία μήτρα μπορεί να εντοπίζονται ένας ή περισσότεροι πολύποδες.

Δεν έχουν εντοπισθεί τα αίτια δημιουργίας των πολυπόδων της μήτρας, φαίνεται, όμως, πως τα οιστρογόνα, που κυκλοφορούν στο αίμα, προκαλούν αύξησή τους.

Οι πολύποδες της μήτρας είναι συχνά ασυμπτωματικοί. Συνήθως εμφανίζονται σε γυναίκες, που διανύουν την πέμπτη (τα σαράντα) ή την έκτη (τα πενήντα) δεκαετία της ζωής τους, δηλαδή σε γυναίκες λίγο πριν την εμμηνόπαυσή ή μετά από αυτήν. Σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας εμφανίζονται σπανιότερα.

Εξάλλου, η εμφάνιση πολυπόδων στη μήτρα έχει συνδυαστεί με την παχυσαρκία και την υπέρταση, καθώς και με τη χορήγηση ταμοξιφαίνης, ενός φαρμάκου, που χορηγείται στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Mothrsblog.gr, περισσότερες πληροφορίες:



Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια