Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε tips για τη φροντίδα της υγείας των ματιών του παιδιού σας



Η φροντίδα και η υγεία των ματιών των παιδιών σας είναι πολύ σημαντικές.

Εάν η υγεία των ματιών των παιδιών διατηρείται σε καλά επίπεδα μέχρι τα εφηβικά τους χρόνια, τότε οι πιθανότητες να έχουν καλή όραση για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι πολύ υψηλότερες.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τα μάτια των παιδιών σας και την όρασή τους.

Υγιεινά γεύματα = Υγιή μάτια

Μια ισορροπημένη διατροφή, που αποτελείται από κόκκινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα, σπανάκι κ. ά., θρέφει τα μάτια του παιδιού σας. Η κολοκύθα και το μάνγκο περιέχουν μεγάλες ποσότητες καροτίνης που συμβάλλει στα υγιή μάτια και την καλή όραση.

Τακτικές εξετάσεις

Είναι καλύτερο να μιλήσετε στο γιατρό σας για το τι είναι σωστό για το παιδί σας, αλλά φροντίστε να προγραμματίσετε τακτικές εξετάσεις ματιών. Έτσι θα είστε σε θέση να εντοπίστε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα όρασης από νωρίς.

Προστατευτικά γυαλιά

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει πάντα τα σωστά προστατευτικά γυαλιά όταν κάνει κάποιο άθλημα για να εξασφαλίσετε καλύτερη ασφάλεια των ματιών και να αποφύγετε τυχόν σοβαρά τραύματα. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το παιδί θα πρέπει να φοράει πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο με γείσο για να το προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Περιορίστε την ώρα οθόνης

Ο χρόνος που ένα παιδί κάθετε μπροστά από μία οθόνη είναι αναπόφευκτος στην εποχή μας, αλλά ο καθορισμός των περιορισμών του χρόνου είναι το κλειδί για την προστασία των αναπτυσσόμενων ματιών από την υπερβολική έκθεση. Ορίστε ημερήσια ή εβδομαδιαία όρια και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας κάνουν τα κατάλληλα διαλείμματα. Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να μην κρατούν τις ψηφιακές συσκευές, π.χ. το κινητό τηλέφωνο, πολύ κοντά στα μάτια τους.

Διδάξτε συνήθειες υγιεινής

Τα παιδιά θα πρέπει πάντα να πλένουν τα χέρια τους πριν αγγίξουν τα μάτια τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν να τρίβουν τα μάτια τους και αν κάτι τα ενοχλεί παρατεταμένα, θα πρέπει να σας το αναφέρουν για να τους παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια