Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ζωή και παράνομη δράση της νεαρής “socialite”


Ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης/case study. και ΜΜΕ στη χώρα μας ασχολούνται με τη “σικ εμφάνισή της”, τον ακριβό τρόπο ντυσίματός της στα δικαστήρια με το συγκεκριμένο βίντεο να έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διεθνώς.

Η ζωή και η παράνομη δράση της Anna Sorokin ή αλλιώς Anna Delvey θα γίνουν ιστορία σε σειρά στο Netflix. Ταυτόχρονα, από χθες τα διεθνή ΜΜΕ

Βλ.σχετικά https://www.lifo.gr/now/world/231887/oloi-simera-asxoloyntai-me-tin-panakrivi-emfanisi-tis-fake-ploysias-sto-dikastirio?fbclid=IwAR2y2Se2HAs1m_wB5LfMLDkdT7HaA81s3cKc3_eGaFf7PD67tcLsB4uiNy0
Η 28χρονη γυναίκα εμφανίστηκε ως Γερμανίδα μεγαλοκληρονόμος στη Ν.Υόρκη (“fake heiress”, χαρακτηρίζεται πλέον στα δημοσιεύματα του Τύπου διεθνώς, βλ.σχετικά https://www.thisisinsider.com/anna-delvey-sorokin-trial-prosecution-witness-list-fake-heiress-case-2019-3), στις αρχές της δεκαετίας, και με άνεση άρχισε να κινείται στα ανώτερα κλιμάκια της υψηλής κοινωνίας του Μανχάταν. Ξεκίνησε να κάνει την πρακτική της σε περιοδικό και να προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή της κοινωνικο-οικονομικής ελίτ, επιθυμώντας μάλιστα να ξεκινήσει τη δική της επιχειρηση, έναν τύπου club για να προωθήσει την τέχνη και ζητηματα τέχνης.
Φέρεται να εξαπάτησε την ελίτ της Ν.Υόρκης, αποσκοπώντας στο να κάνει πολυτελή ζωή χωρίς σεντ στην τσέπη της! Διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία, άφηνε υψηλά φιλοδωρήματα, ταξίδευε με λίαρ τζεντ, διασκέδαζε σε πάρτι ισχυρών επιχειρηματίων και διάσημων ηθοποιών.
Η “socialite” (“socialite scammer”), όπως χαρακτηρίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ, δηλαδή το “μέλος της υψηλής κοινωνίας” (“η απατεώνας-μέλος της υψηλής κοινωνίας”) φέρεται να εξαπάτησε τους πλούσιους φίλους της, ξενοδοχεία, ακόμα και τράπεζες -παραποιώντας έγγραφα διεθνών τραπεζών- για να πετύχει τον σκοπό της.
Βλ.σχετικά https://www.protothema.gr/life-style/article/877283/anna-delvey-i-apisteuti-istoria-tis-kopelas-pou-exapatise-tin-kosmiki-elit-ginetai-seira-sto-netflix/
Τον Οκτώβριο του 2017 συνελήφθη και στις αρχές Μαρτίου του 2019 παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, με βαριές κατηγορίες για κλοπή και εξαπάταση δεκάδων ατόμων και επιχειρησεων ύψους 275.000 δολαρίων σε διάστημα 10 μηνών.
Βλ.επίσης σχετικά https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anna_Delvey και
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6861381/Fake-German-billionaire-heiress-Anna-Sorokin-courtroom-stylist.html
Δημοσίευμα στο “The Cut” με τίτλο How Anna Delvey tricked New York αναφέρει αρχικά “maybe she had so much money she just lost control of it” – ίσως είχε τόσα πολλά χρήματα που στο τέλος έχασε τον έλεγχο, φέρνοντάς μας στο μυαλό τη ρήση και το τραγούδι “Money makes the world go round” ή αλλιώς “το χρήμα κυβερνά τον κόσμο”!
https://www.thecut.com/2018/05/how-anna-delvey-tricked-new-york.html
Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις δικαστικές εξελίξεις και την ιστορία της όπως θα αποδοθεί στη μυθοπλασία, επιχειρώντας να εξάγουμε συμπεράσματα για τον τρόπο σκέψης και δράσης μίας σύγχρονης νεαρής γυναίκας που γοητεύτηκε τόσο πολύ από τα φώτα της showbiz, τη λαμψη της πολυτελούς ζωής και το χρήμα, ώστε φέρεται να μπήκε βαθιά στον κόσμο του εγκλήματος, έναν δρόμο από τον οποίο δεν υπήρχε επιστροφή, καθώς ενδεχομένως από ένα σημείο και μετά χάθηκε πλήρως ο έλεγχος. Ενδιαφέρον επίσης να δούμε, στη νέα εποχή των social media, ποια θα είναι η στάση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ποια θα είναι η δική της προσέγγιση προς αυτά έχοντας μάθει/συνηθίσει να ζει σε αυτό τον “λαμπερό” κόσμο, όπου τα social media ασκούν ισχυρές επιδράσεις στον τρόπο σκέψης και ζωής των ατόμων, καθορίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κρίσιμες επιλογές ζωής τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια