Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Προβλήματα αν εφαρμοστεί ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων Πολιτών και σε χώρες εντός Schengen


Διαβάστε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Στις 07-04-2019 εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων Πολιτών στις εκτός Schengen πτήσεις.

 

Η Ένωσή μας, εδώ και πολύ καιρό, έχει ενημερώσει την φυσική και πολιτική ηγεσία για την τετελεσμένη πλέον απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της εφαρμογής από 07-04-2019 του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον οποίο, προβλέπεται η υποχρεωτική πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων Πολιτών.

Να σημειωθεί πως η Χώρα μας, είχε ζητήσει και έλαβε παράταση για την εφαρμογή αυτού του κανονισμού, ένεκα εμπλοκής που είχε δημιουργηθεί, λόγο του γεγονότος πως ο Διεθνής Αερολιμένας  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεν κατέστη δυνατόν να ανταπεξέλθει στον αυξημένο όγκο των επιβατών.

Οι εικόνες από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, περίπου στα μέσα του 2017, ήταν απογοητευτικές, με ουρές δεκάδων ταξιδιωτών να αναμένουν καρτερικά τη σειρά τους για τον έλεγχο. Οι εντυπώσεις για τη Χώρα μας, οι πλέον αρνητικές.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, οι Υπηρεσίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Διαβατήρια, Τροχαία, Τάξη και Ασφάλεια), είναι υποστελεχωμένες, δεν έχουν ενισχυθεί και παράλληλα καλούνται καθημερινά να συνδράμουν σε ενισχύσεις μέτρων, αλλότριων Υπηρεσιών και καθηκόντων.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν ζητήματα τα οποία θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα την Χώρα μας και που θα δυσχεραίνουν τους ταξιδιώτες τόσο κατά την κίνησή τους εντός του αεροδρομίου όσο και κατά την άφιξη και αναχώρησή τους.

Η Ένωσή μας επισημαίνει πως η ημερομηνία εφαρμογής της ανωτέρω Ευρωπαϊκής Οδηγίας πλησιάζει. Λάβαμε διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Κο Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ πως, θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες του Αερολιμένα Αθηνών με προσωπικό και παράλληλα τα μέτρα προς άλλες Διευθύνσεις θα περιοριστούν.

Την ίδια διαβεβαίωση λάβαμε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αθηνών Υποστράτηγο Κο Ανδρέα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ και αναμένουμε αποτελέσματα.

Γίνεται απολύτως σαφές πως, οιοδήποτε αρνητικό περιστατικό συμβεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αυτομάτως, θα έχει διεθνή απήχηση με ολέθρια αποτελέσματα για τη Χώρα μας.

 

Για το Δ.Σ.

 

                       -Ο-                                                                                                        -Ο-

                 Πρόεδρος                                                                                        Γεν. Γραμματέας

 

     ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                 ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια