Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O κάθε αστυνομικός θέλει και είναι εδώ, εσείς μπορείτε; - Του Κωνσταντίνου Φαρφάλα


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε.


Του Φαρφάλα Κωνσταντίνου

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Mια πολιτική δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοπροσδιορίζεται με βάση τρία στοιχεία. Πρώτα , με τη μάζα των απλών ανθρώπων δηλαδή το λαό, έπειτα με τους διάφορους συλλογικούς σχηματισμούς όπως είναι τα συνδικάτα, οι ενώσεις και γενικότερα οποιαδήποτε ομάδα είναι ικανή να δρα συλλογικά και τέλος, με τα όργανα κρατικής εξουσίας δηλαδή με τους υπουργούς-βουλευτές, την αστυνομία και οποιοδήποτε όργανο οικονομικής εξουσίας.

             Γεγονότα της καθημερινότητας αποδεικνύουν την παραπάνω θέση. Συγκεκριμένα, γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό το γεγονός ότι οι ακραίες καταστάσεις και η απόδοση ευθυνών βαραίνει κυρίως την πολιτική ηγεσία διότι ως ηγεσία αποδέχεται συνειδητά την ασυδοσία των απανταχού έκνομων πολιτών και ιδιαίτερα των “αναρχοαντιεξουσιαστών”. Σήμερα βέβαια , γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ενώ η ευθύνη εξακολουθεί να βαραίνει στον μεγαλύτερο βαθμό της την εκάστοτε πολιτική-κυβέρνηση, είναι εμφανής και η διάσταση της ανεπάρκειας των ανώτερων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ να διατηρούν στοιχειωδώς το νόμο και την τάξη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά εκείνους που την διασαλεύουν.

         Ανεπάρκεια η οποία συνδυάζεται με την κακή εκπαίδευση, την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, πειθαρχίας αλλά και ενθάρρυνσης έτσι ώστε ο κάθε αστυνομικός από τη σκοπιά του να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του στο λειτούργημα που ορκίστηκε ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να επιτελεί. Είναι αυτή η οποία αφήνει απροστάτευτο τον αστυνομικό του σήμερα σε επιθέσεις, είτε βρίσκεται σε εποχούμενη περιπολία, είτε σε μέτρα τάξης.

          Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη της εκάστοτε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, για να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, ο αστυνομικός και οι συνθήκες εργασίας του. Η «Προστασία του Πολίτη» εκτός από το σκοπό όλων των αστυνομικών, θα πρέπει να αποτελεί το όραμα κάθε ανθρώπου σε θέση ισχύος για ένα καλύτερο αύριο.

       Οι ιδέες για την υλοποίηση των στόχων υπάρχουν, ο κάθε αστυνομικός θέλει και είναι εδώ, εσείς μπορείτε;

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια