Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Mιχάλης Αβέλλας για τις εκλογές στην Ένωση Λάρισας


Σε 10 μέρες εκλογές, γιατί μπορούν. Μέχρι 03.04 οι συμμετοχές, δηλαδή σε τρεις μέρες (μεσολαβεί ΣαββατοΚύριακο), για να γίνει το θαύμα να ξαναεκλεγούν.
Ούτε τις αιτήσεις υποψηφιότητας δεν αναρτούν διαδικτυακά για να τις υποβάλλουν οι συνάδελφοι.

Το κονκλάβιο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας αποφάσισε και διέταξε άμεσα εκλογές. Όχι απλά με στοιχείο αιφνιδιασμού , αλλά καταστρατήγησης των στοιχειωδών όρων του διοικητικού δικαίου, στερώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της δήλωσης υποψηφιοτήτων και της ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου. 
Γιατί μπορούν. 
Δημοκρατικά πάντα. 
Όμως, μια απλή διαμαρτυρία είναι αρκετή ή μια καθολική αποχή;
Εσύ συνάδελφε που χασκογελάς ή είσαι στο στιλ έλα μωρέ αδελφέ δεν βαριέσαι ή διερωτάσαι και τι έχει ή θα πετύχει :
Όταν θα αρχίσει ο υπηρεσιακός σου βίος να γίνεται βρόγχος από τα καθημερινά προβλήματα και την αυξανόμενη κοινωνική πίεση και θα σου λένε πήγαινε στην νομική εταιρεία γιατί το σωματείο δεν έχει αρκετά χρήματα, να μην διαμαρτυρηθείς. Εσύ το επέτρεψες με την ανοχή σου ακόμη και σε αυτό, να μην τηρούνται τα γραμμένα.

Να μην διαμαρτυρηθείς όπως κάποτε που δεν είχαν αυτό το επίδομα πείνας οι διμοιρίες και δεν πήγαινε κανείς και έλεγες με στόμφο δεν είναι διμοιρίες μόνο η αστυνομία. Όταν ξανακοπεί το επίδομα μην πεις δεν θέλω άλλο. Εκεί να μείνεις. Να φοράς στο μπράτσο σου ως δεύτερο μη προβλεπόμενο διακριτικό τον ήλιο της Βεργίνας και να παίζεις ξύλο με τους διαμαρτυρόμενους για την Μακεδονία και μετά να διαμαρτύρεστε για τις φασαρίες.

Και να έχουν μετατραπεί οι άνδρες των διμοιριών οι εύκολοι και ευάλωτοι ψήφοι καθώς ανιχνεύονται εύκολα, ομαδοποιούνται ταχύτατα μέσα από το πλαίσιο της αποδοχής σε ορισμένους ψηφοσυλλέκτες, αποθωρακίζοντας δε τη μυστικότητα και την μοναδικότητα της ψηφοφορίας, δίνοντας άδικο πολιτίκ στίγμα σε έναν οργανισμό. Είναι νωπές άλλωστε οι μνήμες του 2013. Και η ρετσινιά του φασίστα έχει περάσει στον φορέα μας χωρίς να έχετε κάνει τίποτα ουσιώδες να αποκαθηλωθεί. Δηλαδή προσπάθειες για κατάργηση των ειδικών εκλογικών καταλόγων. 

Όταν θα περικοπούν τα εργασιακά δικαιώματα και εν μια νυκτί θα είσαι στη διάθεση της περιφέρειας με προσωρινή μετακίνηση, τότε να μην διαμαρτυρηθείς.
Κάποιοι το 2012 είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά και το σταματήσαμε.

Όταν σε στέλνανε στα σύνορα να κοιμάσαι σε τρίκλινα και σου δίνανε μία προκαταβολή πείνας στο χέρι, κάποιοι (ξέρεις εσύ ποιοι) σε καταστήσανε αποκλειστικό κύριο των δεδουλευμένων σου.
Όταν σε είχαν παρκάρει στα σύνορα και σου είπαν πήγαινε και θα μπουν τα χρήματα και θα  δούμε και δεν έβλεπες τίποτα, και τα δάνεια στο σπίτι πίσω με την οικογένεια τρέχανε και σου λέγανε από το τηλέφωνο ας μην ξεκινούσες, θυμάσαι ποιος σου στάθηκε;

Όταν δυσκόλευαν τα πράγματα, θυμάσαι ποιος έγινε "κακός" και σε κακοκάρδισε, για να μην πάθεις κακό και να διαβάζεις τώρα αυτά που σου γράφω; Θυμάσαι μήπως ποιος είχε και έχει την δύναμη να πάρει την ευθύνη;

Όταν σου φορτώνανε έναν αριθμό κρατουμένων στα κέντρα κράτησης αδύνατο να καταμετρηθεί και να ελεγχθεί, κάποιοι σε βοηθήσανε να μην υποστείς τα πάνδεινα με εδέ για αποδράσεις και σου στεκότανε παραστάτες μέχρι το πρόβλημα σου να γίνει θέμα όλων. Τους έστελνες το πρόβλημα σου και στο μετουσιώνανε σε σοβαρό, γραπτό λόγο. Θυμάσαι μήπως ποιος-οι;
Όταν το 2015 πήγαν να περάσουν μέσα στον 15Αυγουστο υποχρεωτικά 40 έτη και 62ο έτος, κάποιοι επαγρυπνούσαν και ενημέρωσαν έγκαιρα για να πάει αντιπροσωπεία στην Βουλή.
Τώρα που μεγαλώνεις και το μερονυχτοκάματο βαραίνει όπως και οι απαιτήσεις αυξάνονται, εσυ μην διαμαρτυρηθείς.
Όταν θα συζητάς με κουβέντες καφενείου γιατί κάνουν όλα αυτά τα συνέδρια και ποσά χρήσιμα είναι, πόσο κοστίζουν και μήπως τα μέλη επιβαρύνονται το κόστος,  κάποιοι  θα σου λένε την αλήθεια ότι γίνεται και διαφορετικά.

Όταν αυτοί οι ίδιοι σηκώσανε μπαϊράκι γιατί δεν έγιναν οι εκλογές σε τοπικό σωματείο με εκπροσώπηση , κανιβαλίζανε επί δικαίων και αδίκων, όταν ψηφίζανε χωρίς παραβάν κάποτε, θυμάσαι ποιος το ανέλαβε για έναν (1) μήνα, παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές με πλήρη διαφάνεια και δημοσιεύσεις ως την άλλη άκρη της Ελλάδας δίνοντας επαρκή χρόνο για όλους; Δείχνοντας τον δρόμο πως η πώλωση και η προεδρία δεν είναι αυτοσκοπός.

Όταν όλοι μουρμουρίζετε ότι το τέρας της γραφειοκρατίας μεγαλώνει, γιγαντώνεται, γίνεται ένα κοινό μυστικό πανελλαδικά, θυμάσαι μήπως ποιος το κατακεραυνώνει και έχει αποδείξει το αντίθετο στην ζωή του;

Επειδή τους πήρατε τον αέρα και κάνετε ότι θέλετε με το καταστατικό ,
Δηλαδή  τροποποιήσατε καταστατικό που έπρεπε να γινει επιστράτευση για να παρασταθεί η απαρτία των εκατοντάδων μελών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και η θητεία σας αυξήθηκε από δυο σε τρία έτη,
Ασεβείτε στο καταστατικό και μια  διοικητική διαδικασία τουλάχιστον τριάντα ημερών την κάνετε σε τρεις μέρες (μεσολαβεί ΣαββατοΚύριακο) για να γίνει το θαύμα σας, να μείνετε ωσάν ισόβιοι με 10 ημέρες.

Την ψήφο μου μόνο να πάρω δεν θα αφήσω να περάσει η ρητορική του λαϊκισμού με τα ραντεβού στα γουναράδικα και  το σε όποιον αρέσει των Αθηναίων, με τους οποίους συμπράττετε με μια lifestyle απέναντι πλευρά , που δεν δείχνει ικανή να σας ανακόψει από την έπαρση. 
Λόγια λαϊκίστικα και καταφέρατε ακόμη και το ζήτημα με τον χάρτη στις ατζέντες να σας γυρίσει μπούμερανγκ.
Σας προκαλώ σε debate
Να μιλήσουμε για τα έξοδα της ΠΟΑΣΥ , που διατίθενται, ποιο είναι το κόστος των συνεδρίων όπως και τα οδοιπορικά των εκλεγμένων μελών και ποια ήταν η τύχη των αγωγών διαχρονικά που πληρώσανε οι συνάδελφοι προκαταβολές.
Να μιλήσουμε για τα έξοδα του Σωματείου που διατέθηκαν, σε ποιον, ανοιχτά, με ονόματα. Το σωματείο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, είναι αστικός συμπαραστάτης.
Δηλαδή ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !
Και με ξέρετε πολύ καλά πως ότι λέω το κάνω .
Εγώ παλιοί μου φίλοι να ξέρετε πως θα το κατεβάσω το ψηφοδέλτιο έστω και μόνος , έστω κι αν πάρω μόνο την δική μου ψήφο.
Δεν με νοιάζει να εκλεγώ και σας δίνω τον λόγο της τιμής μου πως όποιος είναι μαζί μου και εμφορείται της αδικίας που νιώθει, θα θεωρείται ισότιμος.

Με νοιάζει, με ενδιαφέρει να αποδείξω πως αγαπήσατε κι εσείς δυστυχώς μία καρέκλα, όπως σε αυτούς που κουνάτε τα πλακάτ με τα συνθήματα όταν κάνουμε πορείες για τα δίκαια μας. Αν όχι παραιτηθείτε όλες και όλοι.
 Αλλάξτε το καταστατικό όχι απλά όπως αρχικά, αλλά κάθε χρόνο και καθιερώστε μία θητεία στον Πρόεδρο.
Θα κυνηγήσω να πάρω μία έδρα με την απλή αναλογική και θα ψηφίσω τον κανέναν. 

30.03.2019
Μιχάλης Αβέλλας

ΥΓ1: Σας καλώ να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε στην Ένωση Αστυνομικών και στην Ομοσπονδία σαν πολιτική πατερίτσανα ενθυμηθείτε τον απολιτίκ χαρακτήρα αυτών και να δείτε το συμφέρον του εργαζομένου.
 ΥΓ2: Τα συνέδρια δεν είναι χώρος παρέλασης πολιτευτών, αλλά ζύμωσης και όσμωσης ιδεών και προτάσεων που προφανώς όχι απλά έχετε ξεχάσει αλλά τα χρησιμοποιείτε για την ισόβια επανεκλογή σας.
ΥΓ3: Να θυμάσαι πώς είχες μία δωρεάν φωνή χωρίς να την πληρώνεις συνδρομές. 



πηγή: avellasmichail

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια