Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο µίστερ Novartis, οι σάκοι µε το 1 εκατ. και η κλοπή-µυστήριο

Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θυµίζει η δικαστική διαµάχη στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρµακοβιοµηχανίας Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, έχοντας απέναντί
του µέλη γνωστής επιχειρηµατικής οικογένειας. Η «κόντρα» εκτυλίσσεται µε φόντο ένα εστιατόριο-φαινόµενο, το οποίο έχει επεκταθεί δυναµικά και στην Αµερική, ενώ βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι… τρεις σάκοι που περιείχαν περίπου 1 εκατ. ευρώ!
Έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της φαρµακοβιοµηχανίας, ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ξαδέλφη του ιδιοκτήτη των εστιατορίων φέρονται να είχαν παραδώσει προς... φύλαξη στο κατάστηµα του Κολωνακίου και σε µέλος της επιχειρηµατικής οικογένειας τρεις σάκους µε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, προκειµένου να φυλαχθεί εκεί για τέσσερις ηµέρες, όταν και θα επέστρεφαν από επαγγελµατικό ταξίδι στην Κύπρο. Τα 900.000 ευρώ φέρονται να ανήκαν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis και τα υπόλοιπα στην ξαδέρφη.
Σύµφωνα µε τα δικόγραφα, το περιεχόµενο των οποίων είναι σε γνώση του «Εθνους της Κυριακής», η παράδοση φέρεται να έγινε από συγγενή του µίστερ Novartis και την ξαδέλφη των επιχειρηµατιών, στα τέλη Ιανουαρίου του 2017. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, το πρωινό της επικείµενης επιστροφής τους στην Ελλάδα, µέλος της επιχειρηµατικής οικογένειας φέρεται να τηλεφώνησε στην ξαδέρφη του, ανακοινώνοντάς της ότι έγινε ληστεία στο κατάστηµα και αφαιρέθηκαν µόνο οι σάκοι µε τα χρήµατα που τους είχαν παραδώσει προς φύλαξη. Η πλευρά Φρουζή φέρεται να έκανε λόγο για «φαιδρές εξηγήσεις» από την επιχειρηµατική οικογένεια για το περιστατικό, γεγονός που οδήγησε την ξαδέρφη στην πεποίθηση ότι επρόκειτο για σκηνοθετηµένο σχέδιο που σκοπό είχε την υπεξαίρεση των χρηµάτων της.
Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων µεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης από τις αστυνοµικές Αρχές. Μάλιστα, η πλευρά Φρουζή φέρεται να απέστειλε εξώδικο στους µετόχους του γνωστού εστιατορίου, ζητώντας να διευκολύνουν το έργο των αστυνοµικών Αρχών. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2017 φέρονται να έλαβαν εξώδικη απάντηση µέσω της οποίας τους γνωστοποιήθηκε η µήνυση που είχαν υποβάλει οι αντίδικοι, κατηγορώντας τους για εκβίαση!
Κατηγορίες
Στο περιεχόµενο της µήνυσης που κατέθεσαν τα µέλη της γνωστής επιχειρηµατικής οικογένειας φέρονται να ισχυρίζονται πως υπεύθυνη για τη ληστεία στο κατάστηµα είναι η πλευρά Φρουζή. Μάλιστα, οι αντίδικοι κατονοµάζονται και ως ηθικοί αυτουργοί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι µέτοχοι του εστιατορίου κατηγορούν την πλευρά Φρουζή πως τους εκβίαζε, ακόµα και µέσω δικηγόρων, ώστε να επιστρέψουν τα χρήµατα.
Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2017, όπως τουλάχιστον φέρονται να υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, εµφανίστηκε δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπούσε την πλευρά Φρουζή και σε συνάντηση που είχε µε µέλος της επιχειρηµατικής οικογένειας φέρεται να τον απειλεί λέγοντάς του: «Βρείτε να επιστρέψετε τα χρήµατα, διαφορετικά µε τα δηµοσιεύµατα που θα βγάλουµε θα βλάψουµε την εταιρεία (σ.σ.: τα εστιατόρια)». Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στη µήνυση, οι απειλές συνεχίστηκαν και σε ακόµη δύο συναντήσεις, ενώ στράφηκαν και κατά των µετόχων της επιχείρησης των εστιατορίων,
Η αγωγή των 600.000 ευρώ
Το περιεχόµενο αυτής της µήνυσης έγινε αντικείµενο αγωγής για συκοφαντική δυσφήµηση, µε την πλευρά Φρουζή να ζητά 600.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη την οποία υπέστησαν. Άνθρωποι του περιβάλλοντος της ξαδέρφης εξηγούν ότι η ίδια, λόγω και της συγγενικής της σχέσης µε τους αντιδίκους (σ.σ.: τη γνωστή επιχειρηµατική οικογένεια), διατηρούσε πάντοτε αρµονικές σχέσεις µε την οικογένειά της και είχε απόλυτη εµπιστοσύνη στα ξαδέλφια της, γεγονός που την οδήγησε στο να τους εµπιστευθεί και τα χρήµατα. Τόσο εκείνη όσο και ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρµακοβιοµηχανίας επιµένουν ότι δεν εκβίασαν ποτέ οι ίδιοι αλλά και οποιοσδήποτε δικηγόρος την πλευρά των αντιδίκων, σχολιάζοντας µάλιστα πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ιδιαιτέρως αφελές», ενώ και κανένας δικηγόρος δεν θα δεχόταν να εκτεθεί µε τέτοιο τρόπο.
Σηµειώνεται ότι η πλευρά της επιχειρηµατικής οικογένειας υποστηρίζει ότι επρόκειτο για σκηνοθετηµένη ληστεία, µε σκοπό τον εκβιασµό, ενώ φέρεται να δίνει διαφορετική εκδοχή των όσων συνέβησαν, λέγοντας πως η ξαδέρφη παρέδωσε έναν σάκο στο κατάστηµα και δύο σάκους στην οικία του συγγενούς της, ο οποίος µε δική του πρωτοβουλία τους µετέφερε στα γραφεία της εταιρείας.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί βασικό αντεπιχείρηµα της άλλης πλευράς, η οποία υποστηρίζει ότι εφόσον τα χρήµατα µεταφέρθηκαν µε πρωτοβουλία του εξάδελφου, εάν πράγµατι είχε σκηνοθετηθεί από τους ίδιους η ληστεία, αυτή θα έπρεπε να πραγµατοποιηθεί στο σπίτι του. Η δικαστική µάχη µεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά µε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήµηση, αναµένεται να δοθεί στα τέλη Μαρτίου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κύρια υπόθεση σχετικά µε τη ληστεία του 1 εκατ. ευρώ (σ.σ.: 900.000 ανήκαν στον Φρουζή) από το εστιατόριο στο Κολωνάκι.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια