Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H EAKΠ για την πρόσληψη των επιτυχόντων – επιλαχόντων πυροσβεστών

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΚΠ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

Στις 18 Μαρτίου 2019, δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Β΄ 923 η υπ. αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./36/9762/12-3-2019 Υπουργική Απόφαση, με την οποία εισάγονται οι 56  επιτυχόντες - επιλαχόντες Δόκιμοι Πυροσβέστες του τελευταίου διαγωνισμού κατάταξης το 2011, στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έτους 2019 και προσλαμβάνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής φοίτησής τους. Με την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών των 56 ατόμων, ολοκληρώνεται η απορρόφηση των 105 περίπου συνολικά επιτυχόντων - επιλαχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα και είχαν περάσει με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και δοκιμασίες ( αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές ).

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των επιτυχόντων επιλαχόντων του ανωτέρω διαγωνισμού ( λόγω παραιτήσεων και άλλων περιπτώσεων ), ανέδειξε το θέμα με σωρεία παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά  κόμματα, τη Φυσική μας Ηγεσία και όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την πρόσληψη του συνόλου των επιτυχόντων επιλαχόντων, για την κάλυψη ενός μικρού μέρους των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, τονίζαμε την πολυετή καθυστέρηση στην επίλυση του ζητήματος, την αγωνία αυτών των ανθρώπων και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζαν όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ( Βλέπε αναλυτικά τις ανακοινώσεις στις 17-10-2016, 21-4-2017,  25-6-2018 στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π ).

Συνεχίσαμε να διεκδικούμε να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις όλων των επιλαχόντων με τη δράση μας στο συνδικαλιστικό κίνημα, προβάλλοντας το αίτημα αυτό σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και με την  υποβολή υπομνημάτων προς την κυβέρνηση.

Σημαντική βοήθεια υπήρξε και από τις παρεμβάσεις Βουλευτών του Κ.Κ.Ε., με τις αντίστοιχες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στη Βουλή για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και τη δικαίωση των επιλαχόντων.

Και από αυτό το σημαντικό ζήτημα της πρόσληψης των επιλαχόντων δοκίμων πυροσβεστών, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, το προεδρείο της Ομοσπονδίας                       ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα προεδρεία όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Όπως συνειδητά ανύπαρκτοι και αδρανείς, είναι και σε αγωνιστικό επίπεδο, για όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους πυροσβέστες.

Καλωσορίζουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα, τους νέους συναδέλφους μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ενίσχυση της υπηρεσίας μας σε όλα τα επίπεδα, με επαρκή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο που διανύουμε:

             Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού από όταν ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν             ( μόνιμοι, 5ετείς, συμβασιούχοι ), έχει μειωθεί κατά 1.181 άτομα μέσα στην τελευταία 10ετία.

Παράλληλα το Π.Σ. έχει επιφορτιστεί και με νέες υποχρεώσεις από τη στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και των εθνικών οδών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

             Οι 2.165 πενταετείς συνάδελφοι που μονιμοποιήθηκαν, κάλυψαν μόνο ένα μέρος, των 4.000 κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού που καταργήθηκαν με τον νόμο 3938/2011 και αντικαταστάθηκαν με τους μερικής απασχόλησης πυροσβέστες του θεσμού της 5ετούς θητείας, που η συντριπτική πλειοψηφία όμως αυτών (3.400 άτομα) υπηρετούσαν ήδη στο Π.Σ. ως εποχικοί πυροσβέστες με μερική απασχόληση. Με τέτοιου είδους νομοθετικές αλχημείες, εξαφανίστηκαν οι πραγματικές κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία μας.

Παράλληλα διατηρείται το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα ( από το 1977 - νόμος 683 ), με τη μειωμένη - λειψή οργανική δύναμη των μονίμων υπαλλήλων στις πυροσβεστικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες και αρμοδιότητες.

Με δεδομένο τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει να διεκδικεί την κάλυψη του συνόλου των πραγματικών κενών θέσεων, με τη μονιμοποίηση όλων των υπολοίπων 5ετών και συμβασιούχων συναδέλφων μας και τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση του Π.Σ. με επαρκή εξοπλισμό, μέσα και υποδομές.

Για να μπορέσει η υπηρεσία μας, να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της και να ανταποκριθεί πλήρως στις αρμοδιότητες της. Να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού, τις υποδομές και το φυσικό πλούτο της χώρας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια