Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πτήσεις υψηλού ρίσκου για αεροδιακομιδές στο Αιγαίο και C-27 σε κίνδυνο στην Κω κατά τη διάρκεια της προσγείωσης


“Πόλεμος” στο Αιγαίο έναντι ενός “εχθρού” σχεδόν ανίκητου! Τα πληρώματα των ελικοπτέρων και των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν χθες ηρωϊκές μάχες έναντι των
ακραίων καιρικών φαινομένων σ΄όλο το Αιγαίο με αποστολή να σώσουν ανθρώπινες ζωές! Σε μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις ένα C-27 κινδύνευσε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του στην Κω όταν εκτός από τους ισχυρούς ανέμους είχε να αντιμετωπίσει και τη σύγκρουση με πτηνό, το οποίο χτύπησε το αεροσκάφος στον ένα κινητήρα.
Οι ισχυροί άνεμοι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές της ΠΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Σκύρου είχε βγει εκτός αφού καταγράφηκαν πλάγιοι άνεμοι 55 μιλίων! Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωη. Στη Σκόπελο όπου υπήρχε ένα ενιάχρονο παιδί που έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ήταν αδύνατη η προσέγγιση από αέρα αλλά και από θάλασσα.
Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κατόρθωσαν με μεγάλο κίνδυνο να προσγειωθούν σε Χίο και Κω για να μεταφέρουν ασθενείς. Στην Κω κατά τη διάρκεια της προσγείωσης είχαμε το περιστατικό με το πτηνό που ευτυχώς λόγω της εμπειρίας και της ετοιμότητας του πληρώματος δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες πλην την αναγκαστικής παραμονής του αεροσκάφους για έλεγχο και επισκευή στο αεροδρόμιο του νησιού.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε για δύο λόγους:
•Ο πρώτος έχει να κάνει με την αυταπάρνηση με την οποία τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελούν την αποστολή τους. Γνωστό και αναμενόμενο, αλλά πρέπει που και που να το υπενθυμίζουμε.
*Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ανάγκη να υπάρξουν σοβαρές υγειονομικές υποδομές τουλάχιστον σε κάποια μεγάλα νησιά, Υποδομές που υπήρχαν και με την έναρξη της οικονομικής κρίσης διαλύθηκαν υποτίθεται για λόγους …οικονομίας! Τα πρώτα χρόνια της κρίσης έκλεισαν ή εγκαταλείφθηκαν στη τύχη τους μέχρι και Κέντρα Υγείας για να παριστάνουν κάποιοι στο υπουργείο Υγείας τους…οικονόμους! Μύθος…Γιατί αν υπολογίσουμε το κόστος των πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας θα διαπιστώσουμε ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά την οικονομία τους…



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια