Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε πράγματα που κάνεις στον ύπνο σου και μαρτυρούν προβλήματα υγείας στον ξύπνιο σου!



Όταν κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας, το σώμα μας μάς στέλνει σημάδια.

Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, καθώς κάποια από αυτά τα σημάδια μπορούν να μας αποκαλύψουν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δεν τα έχουμε καταλάβει.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν σημάδια που το σώμα σου τα δίνει στον ύπνο κι εσύ δεν μπορείς να τα αντιληφθείς. Ωστόσο, αυτά τα σημάδια μαρτυρούν πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Σίγουρα, όλοι γνωρίζουμε πως ένας ποιοτικός ύπνος είναι ιδανικός κι απαραίτητος για την υγεία σου, αλλά δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται πάντα.

Δες παρακάτω όσα κάνεις στον ύπνο σου και σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα:

Ροχαλίζεις συνέχεια

Μην πανικοβάλλεσαι, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ροχαλίζουν και αυτό δεν σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία. Αλλά αν το ροχαλητό ακούγεται περισσότερο ως μια προσπάθεια να πάρεις ανάσα, τότε μπορεί να έχεις σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή οι ανώτεροι αεραγωγοί αποκλείονται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου, γεγονός που μπορεί να μειώσει ή τελικά να σταματήσει τη ροή του αέρα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο εγκέφαλος μπορεί να μη στείλει τα σήματα που χρειάζονται για να αναπνεύσει κι έτσι δυσκολεύεσαι με την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ξυπνάς ιδρωμένος

Κάθε φορά ξυπνάς πολύ ιδρωμένος κι αναρωτιέσαι τι σου συμβαίνει; Αρχικά, τσέκαρε τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Εκτός από αυτό, όμως, μπορεί να φταίνε και οι ορμόνες. Οι συνθήκες θυρεοειδούς και η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες που οδηγούν σε υπερβολική εφίδρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε αν νομίζεις πως φταίνε οι ορμόνες, ενημέρωσε το γιατρό σου.

Τρίζεις τα δόντια σου

Ο τεχνικός όρος γι’ αυτό είναι βρουξισμός και συμβαίνει όταν σπρώχνεις τα δόντια εμπρός και πίσω το ένα με το άλλο. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το βράδυ είναι πιο συχνό πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να το ελέγξεις ενώ κοιμάσαι. Μπορεί να προκληθεί για πολλούς λόγους, όπως το άγχος, ορισμένα φάρμακα, κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ ή ακόμη και λόγω της ανατομίας του στόματος.  Κανένα από τα αίτια δεν είναι σημαντικά, αλλά θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσεις ευαισθησία στα δόντια, πόνο στη γνάθο, πονοκεφάλους κλπ.

Μιλάς στον ύπνο σου

Ο καλός σου σού λέει πως κάτι μουρμουρίζεις κάθε βράδυ, αλλά εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι; Πολλοί θεωρούν πως το να μιλάς στον ύπνο σου ή να περπατάς δεν είναι σημάδι πως κάτι σοβαρό συμβαίνει, αλλά μπορεί να γίνει όταν είσαι αναστατωμένος από τον ύπνο, στο στάδιο κάπου ανάμεσα στον ύπνο και την αφύπνιση. Και μπορεί αυτά να μη σου προκαλούν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά αν συμβαίνουν διαρκώς, πρέπει να δώσεις προσοχή, καθώς μπορεί να υποφέρεις από διαταραχές ύπνου.

Ξυπνάς για να πας τουαλέτα

Διακόπτεις τον ύπνο σου κάθε βράδυ γιατί νιώθεις την ανάγκη να επισκεφτείς το μπάνιο; Υπάρχει μια πιθανότητα να μη φταίει η ουροδόχος κύστη. Όπως λένε οι ειδικοί, οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ξυπνούν, είναι σαν την άπνοια στον ύπνο και αυτό προκαλεί την εγρήγορσή τους και μόλις ξυπνούν, νιώθουν ότι θέλουν να ουρήσουν. Και καταλήγουν να κατηγορούν την ουροδόχο κύστη.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια