Μαθητές γυμνασίου της Κρήτης λένε τις εμπειρίες τους με τα τροχαία


Διαβάστε την ανάρτηση τού Στέλιου Καρακούδη, προέδρου των Αξιωματικών Κρήτης: Μία απρόσμενη εμπειρία ζήσαμε στο 9ο Γυμνάσιο Ηράκλειο μετά το πέρας της ενημέρωσης για θέματα
οδικής ασφάλειας …
Στο τέλος της παρουσίασης το λόγο ζήτησαν και πήραν τα παιδιά …
👉 Ο Μύρων, μαθητής Α΄ Γυμνασίου, σε ηλικία 5 μόλις μηνών έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Όπως εξιστόρησε ο Μύρων, εκείνη την ημέρα ο πατέρας του μαζί με την μητέρα του πήγαιναν στο Ρέθυμνο με τη μηχανή. Ο πατέρας του ως οδηγός φορούσε κράνος, ενώ η μητέρα του δεν φορούσε. Κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο πετάχτηκε μπροστά τους με αποτέλεσμα ο πατέρας του να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και η μητέρα του Μύρων να τραυματιστεί θανάσιμα.


👉 Ο Μάριος, μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, πριν 6 μήνες έχασε έναν πολύ καλό του φίλο σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν απόγευμα και είχαν βγει για βόλτα με τα μηχανάκια. Κάποια στιγμή ο φίλος του Μάριου είπε στην υπόλοιπη παρέα ότι πάει να κάνει μία βόλτα μόνος του με το μηχανάκι. Έφυγε λοιπόν μόνος του, δεν φορούσε κράνος. Κάπου στο Τσαλικάκι του έφυγε το μηχανάκι με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα τοίχο και να χάσει τη ζωή του.👉 Η Μαρία, μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου πήγαινε με την οικογένειά της βόλτα με το αυτοκίνητο. Η ίδια καθόταν στη πίσω δεξιά θέση του οχήματος. Σε μία διασταύρωση, ο πατέρας της Μαρίας δεν αντιλήφθηκε ότι είχε STOP και το παραβίασε. Ένα άλλο αυτοκίνητο ήρθε από τα δεξιά και τράκαρε το αυτοκίνητο που επέβαινε η Μαρία στη πίσω δεξιά πόρτα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι λαμαρίνες του αυτοκίνητου να καρφωθούν στο σώμα της Μαρίας και η ίδια να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.
Πολλά άλλα παιδιά από το σχολείο εξιστόρησαν τη δική τους εμπειρία από κάποιο τραυματισμό συγγενικού – φιλικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.
💭 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε εμάς τους ίδιους και σε γνωστά μας πρόσωπα …
ΥΓ. Τα ονόματα των παιδιών που αναγράφονται παραπάνω δεν είναι τα αληθινά για λόγους προσωπικών δεδομένων

_