Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημερίδα Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας: Μαθησιακές Δυσκολίες και Συναισθηματική Νοημοσύνη, όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Παραθέτουμε ανακοίνωση των Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 7 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες & Συναισθηματική Νοημοσύνη: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς».
Κατά την διάρκεια της διαδραστικής ημερίδας, από τις ομιλήτριες, την Ειδική Παιδαγωγό κ. Αλεξάνδρα Βαλτζίδου και την Ψυχολόγο κ. Αναστασία Πανίδου, του Αμερικάνικου Διεθνούς Σχολείου Pinewood, αναπτύχθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων το τι είναι μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τρόπους αντιμετώπισης και ενίσχυσης των παιδιών στο σπίτι. Συζητήθηκε επίσης η έννοια της συναισθηματικής  νοημοσύνης, η σημαντικότητά της και πως μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά τους. Παράλληλα έγινε αναφορά στον σχολικό εκφοβισμό και στην σχολική βία (bullying), αλλά και στα αίτια που προκαλούν τέτοιου είδους συμπεριφορές στα παιδιά.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ο Υποστράτηγος κ. Τζιοβάρας Παναγιώτης, ο Ταξίαρχος κ. Δούβαλης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του συνδέσμου αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ιωαννίδης Χρήστος, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες, κ. Μπάρου Γεωργία καθώς και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και κοινωνικοί, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί φορείς.

Ως Ένωση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε, για άλλη μία φορά, στις προαναφερθείσες εκλεκτές ομιλήτριες καθώς και στην διοίκηση του Αμερικάνικου Διεθνούς Σχολείου Pinewood που μας τίμησε και ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας για την συνδιοργάνωση αυτής της ημερίδας. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας ΓΙΑΡΙΣΚΑΝΗΣ Πέτρος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια