Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεόφιλος Παπαδάκης: Τι ισχύει, πλέον, για τις μεταθέσεις νεοπροαχθέντων αρχιφυλάκων

Επειδή πολλοί συνάδελφοι θέτουν ερωτήματα έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν στον Κώδικα Μεταθέσεων (π.δ. 100/2003), με τις διατάξεις του νέου π.δ. 27/2019, που ισχύει


από 12/3/2019, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταθέσεις (τοποθετήσεις) των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, σας επισημαίνω τα ακόλουθα:

Άρθρο του Θεόφιλου Παπαδάκη
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, Μέλος Ε.Κ.Α.

– Δεν υπάρχουν πλέον οι χρονικοί και υπηρεσιακοί περιορισμοί του ενός (1) έτους και της υποχρεωτικής μετάθεσης μόνο σε ΑΤ ή ΑΣ, αντίστοιχα, για την αρχική μετάθεση των νεοπροαχθεντων Αρχιφυλάκων (που γίνεται τον Ιούλιο κάθε έτους, μετά την προαγωγή τους). Έτσι, οι νέοι Αρχιφύλακες μπορούν πλέον να μετατεθούν μετά την προαγωγή τους, σε οποιαδήποτε ανεξαιρέτως (περιφερειακή) Υπηρεσία των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών της χώρας μας (άρθρο 15 παρ. 1 του π.δ. 100/2003). Δηλαδή, οι μόνες Υπηρεσίες που εξαιρούνται για μετάθεση των νέων Αρχιφυλάκων, είναι οι Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες που υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός βέβαια από τα αμετάθετα σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες και μόνο.

– Έγινε επαναπροσδιορισμός (άρθρο 15 παρ. 3 εδάφιο πρώτο του π.δ.100/2003) των συγκεκριμένων Υπηρεσιών που παραμένουν ως αμετάθετο οι Αρχιφύλακες, όπως π.χ. πυροτεχνουργοί, συνοδοί σκύλων, ΕΚΑΜ κλπ.

– Εξακολουθούν να ισχύουν (άρθρο 15 παρ. 3 εδάφιο τελευταίο) τα αμετάθετα σε περιοχές μετάθεσης (Νομός δηλαδή ή πιο ειδικότερα περιοχές μετάθεσης αρμοδιότητας ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών) για όσους νέους Αρχιφύλακες έχουν μετατεθεί στην αυτή περιοχή μετάθεσης ως τόπο συμφερόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) και για όσους τοποθετήθηκαν σε αυτήν την περιοχή κατευθείαν ως νεοεξερχόμενοι εκ της Σχολής (άρθρο 7 π.δ. 100/2003), καθώς και οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι έχοντες μέλος της ίδιας οικογένειας με 67% αναπηρία ή με αναπηρία Α.Μ.Ε.Α. και οι συνάδελφοι για τους οποίους πληρούνται τα κριτήρια συνυπηρέτησης. Όλοι αυτοί όμως παραμένουν στη διάθεση των προϊσταμένων Υπηρεσιών (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών) και μετατίθενται περαιτέρω σε οποιεσδήποτε, πλέον μετά τις αλλαγές αυτές, Υπηρεσίες.

πηγή: katechaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια