Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός Σταυρός ή Αστυνομικός Σταυρός - Του Οδυσσέα Κοντοδήμου


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε

Της αυτής αμαρτίας είναι το διδόναι οίς μη

δει και το μη διδόναι οίς δεί

                                                                    Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος                    

Του Κοντοδήμου Οδυσσέα

Μέλους Ε.ΑΣ.Υ.Α.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  Η’  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ?

           

Ξεκινώ κάπως ανορθόδοξα λέγοντας το εξής : Δεν λυπάμαι εάν στενοχωρήσω ορισμένους με το παρόν άρθρο , διότι τους δόθηκε η ευκαιρία να διορθωθούν , πλην όμως μετέτρεψαν την διαδικασία των προσφυγών σε ΠΙΘΟ ΤΩΝ ΔΑΝΑΙΔΩΝ. Σκοπός του παρόντος είναι αποκλειστικά η ανάδειξη της παθογένειας καθώς και η επίκληση για λυσιτελή λύση επί των απονομών Αστυνομικών μεταλλίων.                                            

                    Από την μια πλευρά οι συνάδελφοι παραπονούνται ότι έτυχαν άδικων μειώσεων ηθικών αμοιβών επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΗΓΕΣΙΑ , και από την άλλη πλευρά η ΗΓΕΣΙΑ δείχνοντας την θέληση της για βραβεύσεις διαμαρτύρεται έμπρακτα εκδίδοντας συνεχώς εγκυκλίους προς τους διοικητές / ενεργούντες ΕΔΕ σχετικά με διαδικασίες που ορίζονται για τις απονομές.                                                                                                                                                                              Από μεριάς μου (ως πρώην  προτεινόμενος) δεν βρήκα κάποιο όφελος ώστε να κυνηγήσω  δικαστικώς το μετάλλιο που άξιζα καθόσον έκρινα ότι:                                                                                                                                                                                 Α . Το Σώμα θα εισέπραττε δυσμενή σχόλια αντί των ευμενών.                                                                                                      Β . Ήταν χρονοβόρα διαδικασία .                                                                                                                                                           Γ . Ήταν πολυέξοδη διαδικασία.                                                                                                                                                            Δ. Θα υποδήλωνε ότι επιδιώκω την επιβράβευση (πράγμα που δεν ισχύει ) .                                                                             Ε . Δεν θα ήταν ηθικά σωστό, καθόσον οποιαδήποτε επιδίωξη επιβράβευσης ακυρώνει αυτομάτως και την προς βράβευση πράξη.                     

ΣΤ. Θα έβλαπτε τελικός την εικόνα της Υπηρεσίας προς την κοινωνία .                                                                                     Με αυτή την κίνηση όμως (μη δικαστική διεκδίκηση) συνέβαλα στην μη ενημέρωση της Ηγεσίας για τα πραγματικά περιστατικά-γεγονότα  .                                                                                                                                           Συμπληρωματικά , αναφέρω ότι το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού δεν αποφέρει σε όποιον το κατέχει, όφελος οικονομικό η βαθμολογικό. Δηλαδή  δεν ζημιώνει κατ’ οποιοδήποτε τρόπο τους φορολογουμένους και την Υπηρεσία. Τουναντίον , αυτός που το φέρει στην στολή του γίνεται αυτομάτως ένα <βαρύνουσας σημασίας> κινητό πρότυπο των συναδέλφων του, οι οποίοι βλέπουν την έμπρακτη αναγνώριση ηρωικών πράξεων από την Υπηρεσία και προτρέπονται να μην λιγοψυχούν σε ανάλογες περιπτώσεις που θα συναντήσουν.

  Γιατί όμως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα η χρυσή τομή επί του θέματος και συνεχίζουν να υπάρχουν παραπονούμενοι?                                                                                                               

           Αν αναλύσουμε την συγκεκριμένη περίπτωση ¨ως άτυπη διαμάχη ¨ με γνώμονα την Σωκρατική μέθοδο λογικής επεξήγησης των πραγμάτων, θα καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα : Όταν δυο ΑΚΡΑ συγκρούονται έχοντας αμφότερα δίκαιο , τότε συνήθως ευθύνεται η ΜΕΣΗ.  Αν θεωρήσουμε ως ένα ΑΚΡΟ της αντιπαράθεσης την Ηγεσία και το αντίθετο ΑΚΡΟ αντιπαράθεσης τους προτεινόμενους , θα διαπιστώσουμε ότι η ΜΕΣΗ (σύμφωνα και με την διαδικασία απονομών μεταλλίων) είναι η καθ ‘υλην αρμόδια υπηρεσία εισηγήσεων επί πορισμάτων ΕΔΕ.                                                                                                             

           Μήπως θα ήταν σωστό λοιπόν να εξετάζαμε ενδελεχώς μια εισήγηση της ΜΕΣΗΣ, ώστε να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί ο ΜΕΓΑΣ φιλόσοφος Σωκράτης και τελικά τόσο καιρό , επιρρίπτουμε άδικα ευθύνες στα κύματα της θάλασσας ενώ  ξεχνάμε να εξετάσουμε τον ΑΝΕΜΟ ?Κανείς εκ των ΑΚΡΩΝ έως σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με την ΜΕΣΗ και ομολογώ πως προσπάθησα να το κάνω εγώ έχοντας στα χέρια μου έγγραφα που θα μπορούσαν να διαφωτίσουν τους αρμοδίους ώστε να τελειώνουμε με τις αδικίες μια και έξω. . Η δική μου  υπόθεση είχε ως εξής: ένεκα απεγκλωβισμού κυρίας από φλεγόμενο διαμέρισμα , στάλθηκε αυτοβούλως ευχαριστήρια επιστολή προς τον τότε Αρχηγό κ ΤΣΟΥΒΑΛΑ. Διατάχτηκε Ε.Δ.Ε προς το πρόσωπο μου, με το ερώτημα εάν πληρώ τα κριτήρια απονομής του μεταλλίου Αστυνομικού Σταυρού. Μετά από λίγο διάστημα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική ΕΔΕ η οποία πρότεινε να μου απονεμηθεί ανεπιφύλακτα το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού. Τελικώς όμως υπήρξε υποβίβαση της προτεινόμενης από την  Ε.Δ.Ε απόφασης  ένεκα εισηγήσεως της ΜΕΣΗΣ και έλαβα Εύφημη Μνεία με αιτιολογία Επαίνου.                                                                                                                                                                                        Πώς όμως έγινε αυτή η μετατροπή?                                                                                                                               

 Τι εισηγήθηκε η ΜΕΣΗ προς το σύνολο σχεδόν της Φυσικής και Πολιτικής ΗΓΕΣΙΑΣ ?                                             

 Η ΜΕΣΗ, αποτύπωσε αντικειμενικώς και αξιοκρατικά τα όσα έγγραφα είχε στην κατοχή της?                                                                                                                                                            Τι ηθική αμοιβή τελικώς έλαβα?                                                                                                                                     

 Έλαβα ηθικής αμοιβής η’ ηθικής βλάβης ?                                                                                                                      

 Η απόφαση συνάδει με την αιτιολογία?           

Επειδή το πρωταρχικό άρθρο ήταν 18 σελίδων και θα καταλάμβανε όλη την εφημερίδα.. Καλώ όποιον επιθυμεί να δει πως δίνονται οι ηθικές αμοιβές να ψάξει να με βρει ώστε να περιέλθει και ο δικός του εγκέφαλος σε Εν συνόλω τρικυμία αδυναμίας κατανόησης  μπροστά σε αυτά που θα διαπιστώσει…                                                            

                                                                                                                                                                                                              Εύχομαι από καρδιάς  το 2019, να εξεταστούν όλες οι αντίστοιχες υποθέσεις με νέα κριτήρια και από ανεξάρτητη αρχή,  ώστε σύντομα οι βραβευθέντες να είναι τόσοι πολλοί ,που θα ψάχνουμε αίθουσα για να τους βραβεύσουμε και θα είναι αδύνατο να βρούμε. Να κριθεί αναγκαίο να πάμε στο Καλλιμάρμαρο  , αλλά ΟΥΤΕ και εκεί να χωράμε. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. Αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας ότι εκεί που οι υπόλοιποι ΛΙΓΟΨΥΧΟΥΝ …….ΕΜΕΙΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΧΑΟΣ….                                                                                                                                         Υ.Γ  1Ο . Όλοι συμφωνούν ότι η λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να είναι αποτέλεσμα καθαρών διαδικασιών. Καθαρών διαδικασιών όμως ,όχι επειδή επλύθησαν αλλά επειδή δεν ελερώθησαν ποτέ τους..                    

  Υ.Γ 2Ο . Η παρ’ολίγον χήρα σύζυγος μου – τα παρ’ ολίγον ορφανά παιδιά μου και ΕΓΩ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την Ε.ΑΣ.Υ.Α  από τα βάθη της καρδιάς μας ,διότι αντιλήφθησαν άμεσα την αδικία που υπέστην,  και  μου απένειμαν το 2018 τιμητική πλακέτα (επουλωτικού χαρακτήρα) με ορθή αιτιολογία. (ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ)                                                                                       

     Υ.Γ 3Ο  . Εφόσον εξαντλήθηκε η αναζήτηση λύσεως μέσω της ιεραρχίας (ακυρωθείσα προσφυγή – μη εκτελεσθείσα αίτηση προηγούμενης ακρόασης από την αρμόδια αρχή) . Γνωστοποιώ προς τους συναδέλφους  ότι  για την αποτροπή σύνταξης νέας παρεκκλίνουσας εισηγήσεως  , συντάσσεται και θα αποσταλεί στο εγγύς μέλλον ,επιστολή προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . Αυτό διότι, ο μοναδικός κατέχων το Δικαίωμα απόδοσης μεταλλίων πράξεων ανδρείας, οφείλει να γνωρίζει τα εις βάρος της αρμοδιότητας του πεπραγμένα .

Με αναμονή

Σχόλιο της Διευθύνσεως της Εφημερίδας: Τα ανωτέρω που αναφέρει ο συνάδελφος έχουν διαπιστωθεί και επισημανθεί προς τους καθ’  ύλην αρμόδιους πολλάκις , έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών στο παρελθόν, πλην όμως οι αρμόδιοι προφανώς αλλού τυρβάζουν. Ευελπιστούμε ότι θα σταματήσει αυτή η τακτική των τελευταίων ετών, ώστε να μην έχουμε άλλους αδίκως παραπονούμενους συναδέλφους, των οποίων ο ζήλος προσφοράς αναστέλλεται δραματικά. 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια