Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προχειρότητα, με στόχο; - Του Δημοσθένη Πάκου

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε.



Του Πάκου Δημοσθένη - Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

«Προχειρότητα, με στόχο;»

Είναι προφανές ότι ζούμε ιστορία, απλά όταν το ζεις δεν το καταλαβαίνεις. Σωστή εκτίμηση για το τι έχει συμβεί στην Αστυνομία τα τελευταία χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε μετά από πολύ καιρό.
Το μόνο που σίγουρα μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι η διάλυση των μάχιμων Υπηρεσιών της Αττικής.
Πως φτάσαμε έως εδώ;
Η Ερώτηση είναι ρητορική. Φτάσαμε γιατί όλοι μας χειριζόμαστε τα ζητήματα εφήμερα, σαν να μην υπάρχει αύριο. Πάγωμα των προσλήψεων, εν συνεχεία μείωση των αριθμών των εισακτέων στις σχολές, υπηρεσίες  γραφείου, αμφιλεγόμενες αποσπάσεις, κλπ.
Και τώρα τι κάνουμε;
Οι λύσεις υπάρχουν. Σε αυτό το άρθρο θα γράψω τι δεν πρέπει να κάνουμε.
Δεν πρέπει να συνεχίσουμε κύριοι της Ηγεσίας να ενισχύουμε τα Επίσημα, δεν φτιάχνουμε νέες Υπηρεσίες όταν οι ήδη υπάρχουσες είναι υπό διάλυση και κυρίως δεν ενισχύουμε Υπηρεσίες με πρόβλημα, με αστυνομικούς που υπηρετούν σε εξίσου προβληματικές.
Ναι, αναφέρομαι στη Διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α.Ε.Α. Η ανακοίνωση της Ένωσης, με την οποία καταγγείλαμε την Διαταγή αυτή, ήταν για εμένα ότι πιο δύσκολο έχω γράψει και υπογράψει από την ημέρα που έγινα Πρόεδρος. Από την μια να ενισχύουν την Υπηρεσία στην οποία υπηρετώ και εγώ, από την άλλη να λέω ότι είναι λάθος, μάλλον αυτός ήταν ο στόχος, να σταματήσουμε να μιλάμε. Γελάστηκαν όμως.
Εμείς ζητάμε ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. με νεοεξερχόμενους και όχι αυτή την προχειρότητα, από άλλες εξίσου προβληματικές (σε αριθμό ατόμων) Υπηρεσίες. Ζητάμε εξορθολογισμό των καθημερινών αναγκών και κυρίως επανεξέταση του αριθμού των υπηρετούντων, μεταξύ Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και του Αρχηγείου.
Ψιλά γράμματα αυτά για κάποιους.
Υ.Γ.1 Λυπάμαι που κάποιοι στο βωμό του αντιπολιτευτικού οίστρου και της εφήμερης δημοσιότητας, αντί να έχουν επιχειρήματα, αναφέρουν τα ΜΑΤ ως δυνάμεις καταστολής και ζητούν προσλήψεις εκτός πανελληνίων εξετάσεων. Ωραίος συνδικαλισμός.
Υ.Γ.2 Το λέω τελευταία φορά να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Τότε τι θα λένε όλοι αυτοί οι λαλίστατοι; Να πάνε αυτοί στα γήπεδα, στα Εξάρχεια και στις χωματερές και μετά να μας πουν τις εντυπώσεις τους.
Υ.Γ.3 Αν εμείς οι συνδικαλιστές δεν αλλάξουμε ρητορική απέναντι σε κάποιους συναδέλφους και συνεχίζουμε να τους λέμε σε όλα «ΝΑΙ» είναι δεδομένο ότι στο τέλος θα μας γυρίσουν οι υπόλοιποι την πλάτη.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια