Έσπασε τα... “κοντέρ” η παραβατικότητα των οδηγών σε έξι νομούς

“Προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα (18 έως 24 Φεβρουαρίου 2019) κλιμάκια
αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας.   
Στο πλαίσιο αυτό, 1.011 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, έλεγξαν συνολικά 22.103 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.741 παραβάσεις. 
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (556), της Θεσσαλονίκης (437), της Πιερίας (338), στo Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) (319), των Σερρών (284) και της Λάρισας (227). 
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. 
Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».


_