Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άγνωστος τα έσπασε σε ληξιαρχείο στην Αθήνα (Βίντεο)

Στιγμές τρόμου έζησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Ειδικό Ληξιαρχείο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως όταν είδαν έναν άνδρα αρχικά να τους προπηλακίζει λεκτικά και στη
συνέχεια - όταν στο σημείο έφτασε η αστυνομία - να σπάει ένα τζάμι πετώντας ένα υποπόδιο!

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της περασμένης Τρίτης στα γραφεία του ληξιαρχείου που ασχολείται με την μεταγραφή, διόρθωση ή μεταβολή ληξιαρχικών πράξεων (γεννήσεων, θανάτου, γάμου κτλ) που αφορούν Έλληνες πολίτες και έχουν συνταχθεί σε χώρα του εξωτερικού.


Πρωταγωνιστής ένας άνδρας με ένα μπλε μπουφάν που αρχικά ρώτησε για ορισμένες πράξεις. Στη συνέχεια έδειξε κάποια άσχετα έγγραφα και όταν οι υπάλληλοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν, τους επιτέθηκε μιλώντας άλλοτε ελληνικά και άλλοτε αγγλικά, προπηλακιζοντας και απειλώντας. Κάποια στιγμή, μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί μπήκε σε ένα γραφείο και κλειδώθηκε ενώ επιτέθηκε και στην προϊσταμένη της υπηρεσίας.


Οι έντρομοι υπάλληλοι κάλεσαν τόσο την Άμεση Δράση όσο και την ασφάλεια του κτηρίου της οδού Ευαγγελιστρίας. Όπως καταγγέλλουν ο αστυνομικός βάρδιας ζήτησε τη συνδρομή πεζής περιπολίας «η οποία δεν ήρθε ποτέ». Χρειάστηκε, τελικά, κάποιος υπάλληλος του ληξιαρχείου να φέρει δύο αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας. Στη θέα των αστυνομικών, όπως καταγράφηκε στο βίντεο που ακολουθεί, ο εν λόγω άνδρας όχι μόνο δεν ηρέμησε αλλά αντίθετα βγήκε τελείως εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να πετάξει ένα υποπόδιο και με αυτό να σπάσει ένα τζάμι σκορπιζοντας γυαλιά τόσοσ στο γραφείο όσο και στην οδό Μητροπόλεως. 


Μετά την κίνησή του αυτή οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Και εκεί, όμως, ο άνδρας συνέχισε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ καθώς παρά τις χειροπέδες στα χέρια του, έπεσε με το κεφάλι σε τζάμι του ΑΤ το οποίο και έσπασε. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Δαφνί από όπου, όμως, όπως καταγγέλλλεται, τον άφησαν λόγω έλλειψης κλινών.

Έντρομοι οι υπάλληλοι ενημέρωσαν για το περιστατικό την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας τη λήψη επιπλέων μέτρων προστασίας. Αν και έστειλαν, μάλιστα, το βίντεο, δεν πήραν καμία απάντηση ούτε και φυσικά ενισχύθηκαν τα μέτρα φύλαξης του χώρου.

Αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη ο αγνώστων στοιχείων άνδρας να επανέλθει στο Ειδικό Ληξιαρχείο και με πρόσχημα ξανά κάποια άσχετα έγγραφα, να λέει ασυναρτησίες, να κάνει σπασμωδικες κινήσεις και να ζητάει τους υπαλλήλους ονομαστικά. 


Στη θέα του ένας προϊστάμενος επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας που τον παρέπεμψε στη διοίκηση, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε τους υπαλλήλους στην αστυνομία. Τελικά μετά το αλαλούμ μια διευθύντρια έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο όροφος που βρίσκεται το Ειδικό Ληξιαρχείο με αστυνομικούς να φτάνουν στο χώρο και να απομακρύνουν τελικά τον εκτός ελέγχου πολίτη.

Παρά τα δύο περιστατικά και παρά το γεγονός ότι το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών έχει ενημερωθεί για ό,τι συνέβη από τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στο ΥΠΕΣ, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια λύση στο θέμα της ασφάλειας.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια