Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Η Δυτική Αττική στο χείλος του γκρεμού

Την Τετάρτη 6/3/2019 δημοσιεύθηκε σε γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο συμβάν που έλαβε χώρα την Τρίτη 5/3 σχετικά με ενέδρα από άγνωστα Ρομά άτομα κατά στελέχους επιχείρησης στον
Ασπρόπυργο. Το συμβάν προβλήθηκε ως πρώτη είδηση για αρκετή ώρα. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον πελώριο κατάλογο εγκληματικών περιστατικών που συμβαίνουν στην ιδιαίτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Αντίστοιχες ενέδρες αλλά και λοιπά εγκλήματα όπως διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες κ.α. συμβαίνουν καθημερινά στον Ασπρόπυργο ή καταλήγουν στον Ασπρόπυργο και τις όμορες περιοχές, που όμως, δεν έχουν καμιά τέτοια προβολή.
Το ότι δεν δημοσιεύονται, δεν αποκτούν διάσταση ή ακόμα και δεν καταγγέλλονται από τα θύματα αυτές οι εγκληματικές ενέργειες δεν ελαττώνει το πρόβλημα που αντιπετωπίζει η περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη θέση Νεόκτιστα στον Ασπρόπυργο, όπου οι κάτοικοι εκεί καθημερινά ζουν με το φόβο λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.
Η Δυτική Αττική μοιάζει με μια αποθήκη εγκληματικότητας της οποίας το φυλασσόμενο αγαθό αν δεν μειώνεται τουλάχιστον παραμένει σταθερό. Η αστυνομία ως ένας από τους πυλώνες που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείρηση της εγκληματικότητας αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων που δυσκολεύουν το έργο της.
Πολλοί αστυνομικοί που ανήκουν οργανικά στην περιοχή, αντί να ενεργούν στον τομέα τους, αποσπώνται ή διατίθενται σε άλλες υπηρεσίες εκτός Διεύθυνσης ως ενίσχυση, την ώρα που οι δικές τους υπηρεσίες ψυχορραγούν.
Τα Τ.Α. δεν μπορούν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δουλειάς που τους αντιστοιχεί ώστε να έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο υποστελέχωσης που να έχει παρατηρηθεί πραγματοποίηση μεταγωγής ακόμα κι από τον Διοικητή!
Η χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων έχει φτάσει να μοιάζει με ουτοπία, σε μια περίοδο που είναι σύνηθες να υπάρχουν περιστατικά με χρήση πυροβόλων όπλων.
Σεμινάρια – εκπαιδεύσεις που περιλαμβάνουν σενάρια, βολές, οδήγηση, θεωρητική κατάρτιση για τη νομοθεσία πότε επιτέλους θα γίνουν πράξη;
Ο γερασμένος στόλος οχημάτων των υπηρεσιών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνθηκών του τομέα, ενώ οι απαιτούμενες συντηρήσεις των οχημάτων ή δεν πραγματοποιούνται καν ή πραγματοποιούνται μετά από μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία την οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση, αν φυσικά εγκριθεί η δαπάνη.
Ο καιρός που τα τμήματα ήταν αυτόνομα και διαχειρίζονταν τα ίδια τις δαπάνες τους ανήκει στην προμνημονιακή εποχή. Από τον καιρό των μνημονίων και μετά φαίνεται πως οι ανάγκες μας είναι υποδεέστερες, ότι δεν έχουμε ανάγκη για αξιοπρεπή επαγγελματικό βίο. Τα προβλήματα τα λέμε και τα ξαναλέμε, αλλά η αδιαφορία είναι πάντα μπροστά μας. Την ώρα που η ξεχασμένη Δυτική Αττική έχει απορροφήσει τα περισσότερα δεινά όλης της Αττικής και οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, άλλες κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι υπερτροφικές. Η αναδιάρθρωση του προσωπικού με ενίσχυση της περιοχής μας πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα και να σταματήσει η προκλητική τακτική ενίσχυσης άλλων υπηρεσιών από την περιοχή μας.
Απαιτούμε άμεσες λύσεις για τον εξοπλισμό μας με χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων, λειτουργικού ασυρματικού δικτύου και διευθέτηση της διαδικασίας επισκευής των οχημάτων με άμεση έγκριση δαπανών και απλοποίηση
της γραφειοκρατικής διαδικασίας μέχρι το συνεργείο. Καθώς επίσης και επιμόρφωση του προσωπικού με παρακολούθηση τακτικών σεμιναρίων – εκπαιδεύσεων.
Όταν βάζετε στο στόχαστρο την αστυνομία, βάζετε στο στόχαστρο και το λαό. Το αγαθό της ασφάλειας είναι ανεκτίμητο και γι’ αυτό δεν δεχόμαστε εκπτώσεις. Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας δεν θα γίνει ανεκτή.

ΖΕΪΝΟΣ Σόλων
Μέλος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια