Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδρυτική Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Μάνης του Τζανέτου Φιλιππάκου

Διαβάστε την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Μάνης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Τζανέτος Φιλιππάκος: Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί  συμπατριώτες, Μανιάτισσες και
Μανιάτες, φίλες και φίλοι.
Ο δημοτικός Συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, παρουσιάζει την Ιδρυτική της Διακήρυξη, ως δεσμευτικό πλαίσιο αρχών, στόχων και θέσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Ειδικότερα, με συνέπεια λόγων και πράξεων σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ανακοινώνουμε επισήμως την ίδρυση του ανεξάρτητου και υπερκομματικού Δημοτικού Συνδυασμού με την ονομασία «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ», με τον οποίο θα διεκδικήσουμε την Δημαρχία του Δήμου Ανατολικής Μάνης κατά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2019, είμαστε δε όλοι μας αποφασισμένοι να εργαστούμε με ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία, υπερκομματισμό, ενότητα και ανθρωποκεντρική κατεύθυνση, ώστε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την ουσιαστική αλλαγή στον Δήμο μας. Βασική προϋπόθεση συγκρότησης του συνδυασμού αυτού ήταν και είναι η υποχρέωση αναστολής οποιασδήποτε κομματικής δραστηριότητας όλων των υποψηφίων μελών του συνδυασμού μας, αλλά και κάθε άλλης δραστηριότητας, που αφορά πολιτικές παρατάξεις, καθ όλη την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους ως εκλεγέντων (Δημάρχου και Δημοτικών συμβούλων), ώστε να αποτρέψουμε τον διχασμό και να ενισχύσουμε το ενωτικό και αλληλέγγυο πνεύμα.
Πιστεύουμε ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει ο πρόσφατος Ν. 4555/2018 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», με κέντρο βάρους την απλή αναλογική, ανεξάρτητα από τις συμφωνίες ή διαφωνίες, επιβάλλει συνεργασίες με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου και των δημοτών.
Η ιδρυτική μας διακήρυξη και το πρόγραμμά μας ουδόλως διακατέχονται από σύνδρομα έπαρσης, αλαζονείας, διαχωρισμού και υποτίμησης των συμπολιτών μας.
Στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 στόχος μας είναι η δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος της κοινωνίας των δημοτών, που θα μας δώσει την δυνατότητα εφαρμογής σε όλους τους τομείς ενός αναγεννησιακού προγράμματος ποιοτικής και ποσοτικής ανάπτυξης του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η ευόδωση του οποίου θα επέλθει και με την συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους όμορους Δήμους, τους βουλευτές του Νομού μας και με άλλους αρμόδιους φορείς.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, που βασίζεται και στις αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού, της ενεργής συμμετοχής των πολιτών και της κοινωνικής λογοδοσίας, θα έρθει να αλλάξει την Μάνη, να την βγάλει από την εσωστρέφειά της, να την οδηγήσει σε ουσιαστική ανάπτυξη, σε ενότητα και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, να την μετατρέψει σε τόπο αναφοράς προορισμού και όχι μόνο τουριστικού σε όλον τον κόσμο, εστιάζει στους εξής βασικούς άξονες:
1ον) Εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα δημιουργία δημοτικών αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας. Υποβοήθηση δημοτών και τοπικών επιχειρήσεων στην εξεύρεση χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας και εισαγωγής νέων καινοτομιών σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Μάνης.
2ον) Ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής και στήριξη όλων των επιχειρηματιών του κλάδου με μεγάλα οφέλη τόσο στον τουρισμό όσο και στη ναυτιλία.
3ον) Ανάδειξη της ιστορίας και των ιστορικών περιοχών της Μάνης, συντήρηση και ανάπτυξη παραδοσιακών οικισμών και των μοναστηριών της Μάνης.
4ον) Ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας.
5ον) Συντήρηση υπαρχόντων και δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών για την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως, βρέφη, παιδιά, τρίτη ηλικία, άτομα με ειδικές ανάγκες, ασθενείς, κοινωνικά φροντιστήρια, πολύτεκνες ή/και άπορες οικογένειες κ.λ.π.
6ον) Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και ελεγχόμενη ανάπτυξη πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Μάνης.
7ον) Αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος
8ον) Στήριξη αγροτικής παραγωγής, κτηνοτροφίας και αλιείας και εισαγωγή υψηλής τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
9ον) Συντήρηση και ανάπτυξη νέων πολεοδομικών υποδομών, όπως αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, με ιδιαίτερη μέριμνα στην ψυχαγωγία των μόνιμων κατοίκων όλων των ηλικιών του Δήμου μας.
10ον) Ορθή και κερδοφόρα διαχείριση των αποβλήτων/απορριμμάτων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
11ον) Αποκατάσταση προβλημάτων και επέκταση του έργου βιολογικού καθαρισμού του Δήμου.
12ον) Συνεχής συνεργασία με την Μητρόπολη της Μάνης αλλά και όλες εν γένει τις Εκκλησιαστικές Αρχές.
13ον) Ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη με αξιοποίηση των υπαρχόντων μελετών, την διαμόρφωση νέων και την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και LEADER.
14ον) Επιτάχυνση των υφιστάμενων έργων που καθυστερούν δραματικά.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα που συγκροτούν τον συνδυασμό μας, καθώς και το πρόγραμμα  μας, στο οποίο θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι στόχοι μας και η απάντηση στα υπάρχοντα προβλήματα.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπλήξουμε ως Δημοτική Αρχή, με αυτά που θα πράξουμε για τον Δήμο και τους δημότες μας. Και θα είστε όλοι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι.
Ζητάμε την στήριξη όλων των συνδημοτών μας, για να φέρουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους για να ζήσουμε σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, για να αναδείξουμε την Μάνη ως τόπο προορισμού Ελλήνων και ξένων και για να γνωρίσει η Μάνη την ανάπτυξη που της αξίζει..
Πάμε όλοι μαζί για τον μεγάλο στόχο. Να είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε και το θέλουμε.
                    Για τον Δημοτικό Συνδυασμό « ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ»
                                                    Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ
                                  υπ. Δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια