Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόνοι μας και όλοι σας - Του Κωνσταντίνου Γεωργού

Aπόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε.




Μόνοι μας και όλοι σας
Του Γεωργού Κωνσταντίνου

 Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.  που υπηρετεί στην Υ.Α.Τ.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στο ίδιο σκηνικό. Για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μια ομάδα αστυνομικών αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια αποστολή που της έχει ανατεθεί με Διαταγές της Ηγεσίας. Σε περίπτωση που οι άνδρες της Δ.Α.Ε.Α. με κάθε κόστος, είτε αυτό είναι τραυματισμός συναδέλφου, είτε φθορά υπηρεσιακών οχημάτων εκτελέσουν το καθήκον τους, τότε όλα καλά, τα συγχαρητήρια και τα ΜΠΡΑΒΟ μεταξύ του Κέντρου επιχειρήσεων και των ανώτερων αξιωματικών που βρίσκονται στο σημείο του περιστατικού πάνε και έρχονται!!!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά;

Τι γίνεται  αν η προβλεπόμενη και καθ’ όλα νόμιμη αστυνομική τακτική τελικά δεν ικανοποιεί τους προϊσταμένους που μας διέταξαν να βρισκόμαστε εκεί;

Τι γίνεται στην περίπτωση που ο ΜΑΧΙΜΟΣ εργαζόμενος αστυνομικός δεν αντέχει να έχει πάνω του δεκάδες ζευγάρια χέρια να τον τραβολογούν και να τον χτυπούν;

Τι γίνεται όταν γυναίκες αστυνομικοί χωρίς καμία εκπαίδευση στην διαχείριση πλήθους και χωρίς κανένα προστατευτικό εξοπλισμό, βρίσκονται να παίζουν τον ρόλο της τροχονομικής κορδέλας ανάμεσα στο πλήθος που πλησιάζει και στον αστυνομικό φραγμό και τελικά πέφτουν θύμα ξυλοδαρμού;

Το σκηνικό τότε αλλάζει απότομα…

Ξαφνικά επικρατεί σιγή στον ασύρματο και ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Διμοιρίτης της εκάστοτε διμοιρίας που διατάζει τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να μην υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου.

Ξαφνικά αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι άνδρες της Διμοιρίας που για να προστατέψουν ο ένας τον άλλον, απωθούν τους διαδηλωτές με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο.

Αφού λοιπόν οι κυρίες και οι κύριοι της Ηγεσίας «αρέσκονται» στο να βλέπουν αστυνομικούς να ποδοπατούνται και να εξευτελίζονται από διαδηλωτές σε live μετάδοση, μιας και οι περισσότεροι εξ’ αυτών πληροφορούνται τα γεγονότα από τα δελτία ειδήσεων, ωσάν απλοί πολίτες, θα πρέπει να γνωρίζουν ένα πράγμα.

Το μόνο που κρατάει ακόμα όρθιους τους «ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ» στο πεζοδρόμιο είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και της αλληλοβοήθειας προς τον συνάδελφο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να βλάψει τόσο την σωματική ακεραιότητα, όσο και την αξιοπρέπεια και προσωπικότητα του συναδέλφου που βρίσκεται πλάι μας στο πεζοδρόμιο.

Διαλύστε μας, κρύψτε μας ή αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας, όπως αυτή προβλέπεται από τις διατάξεις των νόμων. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια κρατήστε τα για τους εαυτούς σας, να τα λέτε μεταξύ σας μετά από προαγωγές και αστυνομικές κατ’ εσάς επιτυχίες. Οσο για εμάς τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς της Δ.Α.Ε.Α., μη νοιάζεστε, εμείς έχουμε ο ένας τον άλλον και στα δύσκολα, αλλά και στα πολύ δύσκολα.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια