Πήρε άδεια από τις φυλακές Αγυιάς Χανίων ,τον αναζητούσαν και τελικά τον συνέλαβαν


Πήρε άδεια από τις φυλακές Αγυιάς Χανίων τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε οι αρχές τον αναζητούσαν .


Ο λόγος για έναν  52χρονο βαρυποινίτη ο οποίος  εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Τελικά προσωπικό της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τον συνέλαβε μαζί με  ένα φυγόποινο για πέντε ένοπλες ληστείες και μία κλοπή οχήματος .

 Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω συλληφθέντες, μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η δράση της σπείρας ήταν διαρκής, προβαίνοντας καθημερινά σε αναζήτηση στόχων, για διάπραξη ληστείας. Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

 Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Πηγή:
_