Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία την  Πέμπτη 4 του Απρίλη και ώρα 9:00 στην αίθουσα του επιμελητήριου Λαμίας στην οδό Όθωνος.

Στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, οι συνάδελφοι θα πρέπει να στηρίξουν αγωνιστικές προτάσεις για να:

             Οργανώσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυροπροστασίας.

             Απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Βουλή και στο Υπουργείο, πριν την έναρξη της νέα αντιπυρικής περιόδου.

Τριάντα ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πυροπροστασία, παρά τους 100 νεκρούς συνανθρώπους μας και παρά τις μεγάλες καταστροφές του περσινού καλοκαιριού σε δασικά οικοσυστήματα και περιουσίες.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά την ανθρώπινη τραγωδία του Ιουλίου του 2018, εξαντλήθηκαν μόνο στην έκδοση ενός πορίσματος της λεγόμενης ανεξάρτητης επιτροπής, που στην ουσία μέσα από 157 σελίδες και μετά από μία σειρά επιλεκτικές διαπιστώσεις για τα προβλήματα της δασοπροστασίας, προτείνει ότι ακριβώς επιδιώκουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για την μείωση των δαπανών και την σταδιακή μετατόπιση αρμοδιοτήτων δασοπροστασίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, δήμους και εθελοντικές οργανώσεις.  

Οι μεγάλες ελλείψεις του Π.Σ. σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, ουσιαστικού και συνεχούς πλαισίου εκπαίδευσης, παραμένουν και για το 2019 και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις σχετικές πιστώσεις του προϋπολογισμού που είναι αυξημένες για το σύνολο των λειτουργικών αναγκών του μόνο κατά 3.800.000 ευρώ.

Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, οι μεγάλες ελλείψεις και στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ( Δασική υπηρεσία, Πολιτική Προστασία ) παραμένουν στο ακέραιο.

Στην Πολιτική Προστασία παραμένει η ίδια κατάσταση, συνεχίζει να έχει  αποδυναμωμένες δομές που λειτουργούν αποσπασματικά δυσκολεύοντας τον συντονισμό. Θυμίζουμε ότι χρειάζονται 17 φορείς που ανήκουν σε 6 διαφορετικά Υπουργεία για να ασκήσουν 11 διαφορετικές αρμοδιότητες.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς τους πυροσβέστες, νέα πολυήμερα               « ταξίδια » όταν θα ξεσπούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα, για να μπαλώνει με αυτόν τον τρόπο τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Εξήγγειλε το νέο ξεσπίτωμα, στις « καινούργιες ειδικές δομές –  μηχανοκίνητες μονάδες » που σκοπεύει να δημιουργήσει στην Αθήνα ή σε άλλα κεντρικά σημεία κατά την αντιπυρική περίοδο, με προσωπικό και μέσα από αρκετές περιφέρειες, που θα συμμετέχει στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια ακόμη και με αερομεταφερόμενα μέσα.

Αναποτελεσματικές και αποσπασματικές λύσεις που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, με τον ίδιο ακριβώς στόχο, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, ότι πάρθηκαν μέτρα για την πυροπροστασία.

Τα σημερινά συνδικαλιστικά όργανα αλλά και αυτά που θα εκλεγούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία να δεσμευτεί για όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και την αξιοπρεπή διαβίωση και μετακίνηση του προσωπικού που θα επανδρώσει αυτά τα τμήματα.

Το νέο Σχέδιο Π. Δ. για τον Κανονισμό Μεταθέσεων είναι έτοιμο και είναι σίγουρο, όπως έγινε και στο παρελθόν ότι θα προβλέπει νέες μεταθέσεις - μετακινήσεις που θα ξεσπιτώνουν πυροσβέστες για να καλυφθούν τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Χρειάζεται να είναι ενεργή η συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων, ενισχύουμε την προσπάθεια της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για να δυναμώσει ο αγώνας που θα δώσει λύση στα προβλήματά στον εργασιακό μας χώρο. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να βγουν συμπεράσματα από τους συναδέλφους συγκρίνοντας αυτό που βιώνουν τώρα με ότι βίωναν από την περίοδο 2002 που η Ε.Α.Κ.Π. αναδείχτηκε 1η δύναμη και ήταν στο τιμόνι της Ένωσης. Μόνο όταν η Ε.Α.Κ.Π. συμμετείχε στο προεδρείο της Ένωσης, το Σωματείο μας είχε αγωνιστική κατεύθυνση και δράση και οι εργαζόμενοι ένοιωθαν να προστατεύονται αποτελεσματικά τα εργασιακά και επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ευελπιστούμε με την δικιά σας στήριξη στην εκλογική μάχη που θα δοθεί για τα όργανα της Ένωσης, να δυναμώσει η Ε.Α.Κ.Π. και κατά συνέπεια η προοπτική για την δημιουργία ενός ισχυρού πλειοψηφικού αγωνιστικού πόλου, που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των πυροσβεστών, θα οργανώνει την αγωνιστική τους συμμετοχή και θα παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για την λύση τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια