Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην τελευταία θέση στην Ευρώπη σε «τάξη και ασφάλεια» η Ελλάδα


Την τελευταία θέση στην Ευρώπη και την 62η παγκοσμίως, κάτω από χώρες όπως το Τόνγκο, η Μολδαβία και το Καζακστάν καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά θέματα «τάξης και ασφάλειας», όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Justice Project.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ ο δείκτης «τάξης και ασφάλειας» μετρά πόσο επιτυχημένα μια κοινωνία εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας. «Η ασφάλεια είναι μια από τις καθοριστικές πτυχές της κάθε κράτος δικαίου και αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία του κράτους και προϋπόθεση για την υλοποίηση των δικαιωμάτων και τις ελευθερίες που επιδιώκει να προωθήσει το κράτος δικαίου» επισημαίνει χαρακτηριστικά η World Justice Project, επισυνάπτοντας τη σχετική κατάταξη με τις απογοητευτικές επιδόσεις της Ελλάδας.

H έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 126.000 νοικοκυριών και 3.800 ειδικών σε 126 χώρες παγκοσμίως και από τα στοιχεία της προκύπτει ότι και όσον αφορά το «Κράτος Δικαίου» οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι απογοητευτικές.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα στη γενική κατάταξη βρέθηκε στην 36η θέση της λίστας - κάτω από τη Ναμίμπια - ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατέλαβε την 21η θέση στο σύνολο των 24 χωρών της ΕΕ ξεπερνώντας μόνο την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.



πηγή: liberal.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια