Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ - Του Μανώλη Φραντζεσκάκη.

– Αν και η ενίσχυση του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ από τη διαταγή ενίσχυσης του ΑΕΑ τον προηγούμενο Φεβρουάριο (διαταγή περί ενίσχυσης Αστυνομικών Υπηρεσιών των

τουριστικών περιοχών της Χώρας κατά τη θερινή περίοδο) ήρθε η στιγμή που πρέπει να ενισχυθεί η ΔΑΚΑΘ από προσωπικό που υπηρετεί εντός της ΓΑΔΘ.
– Απο την 7η Απριλίου 2019 θα εφαρμοστεί πλήρως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα αεροδρόμια όπου θα είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων επιβατών τόσο  κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τη Χώρα.
– Υπενθυμίζω ότι αυτός ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ το 2017 για δύο μόλις ημέρες και άρθηκε η εφαρμογή του προσωρινά, εξαιτίας του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον αυξημένο όγκο των επιβατών. Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν ήταν τουλάχιστον τραγικές, με τις ουρές των επιβατών που περιμέναν να ελεγχθούν να φτάνουν μέχρι και την πίστα του αεροδρομίου.
– Επιπρόσθετα, πρέπει να συνυπολογίσουμε και την επιβατική αύξηση που αναμένεται να έχει το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κατά την εφετινή θερινή περίοδο.
– Συνεπώς, ειναι επιβεβλημένη η άμεση και έγκαιρη ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ με προσωπικο, ώστε να αποφευχθούν αρνητικές καταστάσεις και εικόνες που ενδεχομένως να πλήξουν και να εκθέσουν διεθνώς τη Χώρα.



Μανωλης ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Μέλος του ΔΣ της ΕΑΥΘ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονικης




πηγή: ekathess.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια