Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ οι αντιδράσεις για Μακεδονικό- Αυξημένα μέτρα στις παρελάσεις

Σε κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης θα βρίσκονται οι αστυνομικοί που θα διατεθούν στα μέτρα ασφαλείας την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας αλλά και στις παρελάσεις κυρίως σε
πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα όπως στη Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει φόβος ομάδες πολιτών ή μεμονωμένα άτομα να επιχειρήσουν να παρεισφρήσουν κρατώντας πανό ή φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην Αθήνα δεν αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολίτες μακριά από την εξέδρα των επισήμων για λόγους ασφαλείας όπως γινόταν παλαιότερα ωστόσο αυξημένη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι συνεχώς σε επιφυλακή για να αποτρέψουν τυχόν «είσοδο» στην λεωφόρο Αμαλίας από την οποία θα παρελάσουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. «Πάντα προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άμεσα οτιδήποτε συμβεί» σημειώνουν στην ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας πως θα υπάρχει επαγρύπνηση από αστυνομικούς και στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.
Πάντως οι έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά υπουργών της κυβέρνησης σε διάφορες περιοχές έχουν θορυβήσει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται πως στο στόχαστρο βρέθηκαν ο Νίκος Παππάς σε Κιλκίς και Βέροια. Αποδοκιμασίες, ύβρεις, γιουχαϊσματα, «προδώσατε τη Μακεδονία» περίμεναν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ενώ πρόσφατα το ίδιο κλίμα συνάντησε στην Κατερίνη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Καβάλα, όπου για να κατευνάσει την οργή του κόσμου αναγκάστηκε να επικαλεστεί την μακεδονική καταγωγή του.
Εξίσου επεισοδιακές ήταν οι ομιλίες της Όλγας Γεροβασίλη στην Κοζάνη, της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και της υποψήφιας για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια