Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από την περασμένη Παρασκευή είχε παραιτηθεί ο Υποστράτηγος! Αναταραχή στον Κλάδο Πληροφοριών

Από την περασμένη Παρασκευή ο Υποστράτηγος επικεφαλής του Κλάδου Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχε υποβάλλει την παραίτησή του, εγγράφως. Φαίνεται ότι αυτή του η κίνηση δεν
εκτιμήθηκε με ορθό τρόπο. Αποδόθηκε σε εκνευρισμό της στιγμής λόγω της επιβολής “από πάνω” αλλαγών στις τοποθετήσεις αξιωματικών στον Ε’ Κλάδο.
Η λάθος εκτίμηση οδήγησε στο σκίσιμο της έγγραφης παραίτησης και στην απόφαση να μην δοθεί συνέχεια. Ωστόσο την Τρίτη, ο Υποστράτηγος υπέβαλλε και πρωτοκόλλησε την παραίτησή του, δείχνοντας ότι εννοούσε απολύτως όσα από την Παρασκευή είχε πει.
Ο Υποστράτηγος δεν μπορούσε να δεχτεί αλλαγή στις τοποθετήσεις των επιτελών του, που είχαν μόλις πριν μερικές ημέρες ανακοινωθεί. Απολύτως λογική η ενόχλησή του.
Δυστυχώς ,λογική μας φαίνεται και η υποτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ο Υποστράτηγος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί. Κι αυτό ,γιατί άπαντες έχουμε συνηθίσει να “στρογγυλεύουμε” τα πάντα. Να θεωρούμε “εμμονικούς” όσους απλά έχουν άποψη και την υποστηρίζουν με επιχειρήματα. Αυτός ο “ιός” έχει πλήξει και τις ΕΔ. Κανένας δεν πιστεύει κανέναν που λέει ότι θα παραιτηθεί! Που και που υπάρχουν εξαιρέσεις… Για να πάμε στις πιο πρόσφατες, είχαμε την παραίτηση του Στέλιου Φενέκου από το ΠΝ, όταν ο τότε ΥΕΘΑ είχε αποκαλέσει τους στρατιωτικούς αυτιστικούς, την παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά που κατήγγειλε πιέσεις για τις κρίσεις στο Στρατό και τώρα την παραίτηση του Υποστράτηγου. Θα υπάρχουν προφανώς κι άλλες περιπτώσεις που δεν πήραν δημοσιότητα, αλλά είναι οι εξαιρέσεις.
Το θέμα τώρα είναι να επανέλθει η ηρεμία. Γιατί όπως μαθαίνουμε αξιωματικοί που υπηρετούν στον Ε’ Κλάδο του ΓΕΕΘΑ ,έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μετακινηθούν απ΄ αυτόν, μετά από την παραίτηση του Υποστράτηγου.




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια