Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ισχύει με τις άδειες των αστυνομικών σε προεκλογικές περιόδους - Του Λάζαρου Μαχαιρίδη


Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί πολλά ερωτήματα για το φλέγον ζήτημα της ανάκλησης των αδειών του αστυνομικού προσωπικού μιας και τυγχάνει να συμπίπτει η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές καθώς και τις Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στην χώρα μας την 26η Μαΐου 2019, με την εορτή του Πάσχα που φέτος είναι 28 Απριλίου.

 

Πιο συγκεκριμένα σας παραθέτω από το π.δ. 27/1986 »Άδειες προσωπικού», το άρθρο 12, που αφορά την αναστολή, περιορισµό και ανάκληση αδειών του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., αφού πρωτίστως επισημάνω πως η περίπτωση των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών  δεν είναι διαδικασία όπως αυτή των Βουλευτικών εκλογών που προβλέπεται ακριβώς τί ισχύει για την περίπτωση αυτή στην παράγραφο 2 του εν λόγω άρθρου. Η περίπτωση των εκλογών της 26ης Μαΐου όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει γεγονός που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του ίδιου άρθρου. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε την επίσημη διαταγή που θα εκδοθεί όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Διαβάστε το άρθρο 12 του Π.Δ. 27/1986

Άρθρο 12

Αναστολή, περιορισµός και ανάκληση αδειών

 

 

1. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ∆ηµόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και για όσο χρόνο διαρκούν οι ανάγκες αυτές, µπορεί, µε πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνοµίας, να αναστέλλει τη χορήγηση των αδειών να περιορίζει τη διάρκεια αυτών ή να ανακαλεί τις άδειες που έχουν χορηγηθεί.

 

2. ∆εν χορηγούνται άδειες, εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών και για όσο χρόνο ορίζεται από την Εκλογική Νοµοθεσία. Στην περίπτωση αυτή οι άδειες που διανύονται, εκτός των αναρρωτικών, αδειών κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικών για την αλλοδαπή και ειδικών αδειών εξετάσεων, ανακαλούνται αυτεπάγγελτα και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους. Σ’ εξαιρετικές περιπτώσεις, µπορεί να χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστηµα της προεκλογικής περιόδου άδεια από τον Αρχηγό του Σώµατος, εκτός αν το θέµα αυτό ρυθµίζεται διαφορετικά από την ισχύουσα εκλογική νοµοθεσία.

3. Όλες οι χορηγούµενες άδειες καταχωρούνται στα ατοµικά βιβλιάρια του Προσωπικού, πλην των κανονικών µε πλήρεις αποδοχές και των βραχειών.

 

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

 

 Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ   Αντιπροσώπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ       Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης



πηγή: ekathess.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια