Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Αττικής: Οι τροποποιήσεις ενισχύουν το αίσθημα ατιμωρησίας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Ενόψει των προτεινόμενων από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση
του Ποινικού Κώδικα, και ιδίως της μετατροπής της κακουργηματικής πράξεως της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών σε πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα με προβλεπόμενη, μάλιστα, ανώτατη απειλούμενη ποινή τη φυλάκιση μόλις τριών ετών (!!!), η Ένωσή μας δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή της στην προδήλως επιδιωκόμενη εν προκειμένω υποβάθμιση της προστασίας του εννόμου αγαθού τόσον της σωματικής ακεραιότητας όσο και της ανθρώπινης ζωής, αφού ολοσχερώς παραβλέπεται από το νομοθέτη το γεγονός των συνεχών τραυματισμών συναδέλφων μας έως και θανάτων συμπολιτών μας (ιδ. χαρακτηριστικά υπόθεση εμπρησμού Τραπέζης MARFIN) εκ της ρίψεως βομβών τύπου μολότοφ.
Η εν λόγω τροποποίηση, περαιτέρω, σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τροποποίηση/μείωση των ορίων των επαπειλούμενων ποινών, που αφορούν στην εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση, ενισχύουν έτι περαιτέρω το αίσθημα ατιμωρησίας τόσο στις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου, όσο και στις ομάδες κουκουλοφόρων και «μπαχαλάκηδων», η παράνομη δράση των οποίων, τα τελευταία έτη, βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη με τη συνεχή προσβολή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την απειλή του υψίστου εννόμου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.
Κατόπιν τούτων καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μην προωθήσει προς ψήφιση την τροποποίηση των ως άνω διατάξεων, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση αφενός τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος της διάταξης 272 Π.Κ. ,αφετέρου το αυστηρότερο ισχύον πλαίσιο ποινής για τις πράξεις των διατάξεων 272 Π.Κ. και 187 Α Π.Κ..
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλειος Κανέλλος
Βράντζας Νικολάου

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια