Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό του ΤΑ Δημοτικού Θεάτρου

Δημοσιεύουμε έγγραφο τής Ένωσης Πειραιά: Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας μετά από πρόσκληση μελών μας, επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 το
Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας, γίναμε κοινωνοί σοβαρών εργασιακών προβλημάτων, αποτέλεσμα της αδιαφορίας, για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς αλλά και για την «ασφάλεια» των κατοίκων της περιοχής.   Το εν λόγω Τ.Α.Δημοτικού Θεάτρου είναι μία υπηρεσία που στον Τομέα Αστυνόμευσής του είναι υπεύθυνο για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής με πληθυσμό λίγο πάνω από 100 χιλιάδες κατοίκους.  Η ασφάλεια όλων των κατοίκων, πολυπληθών επισκεπτών και των εργαζομένων της περιοχής εναπόκειται στους δέκα (10)  εργαζόμενους αστυνομικούς  (3) πολιτικούς υπαλληλους και τον Διοικητή τους. Οι αφανείς αυτοί ήρωες της καθημερινότητας, δίνουν όλο τους τον εαυτό και καταβάλουν καθημερινά υπερπροσπάθεια για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να είναι αυτή ασφαλής.

Αρκεί όμως αυτό; Επιτυγχάνεται η ασφάλεια με μόνο έντεκα (11) μάχιμους αστυνομικούς;

Διαπιστώθηκε ότι, η υπάρχουσα δύναμη μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας δε ξεπερνάει τους 37 Αστυνομικούς, εκ των οποίων ως μάχιμοι και παρούσα δύναμη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 10 καθημερινά, ενώ η οργανική δύναμη του τμήματος προβλέπει 42 Αστυνομικούς.  Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια Υπηρεσία, προς όφελος του πολίτη για το έννομο αγαθό της ασφαλείας τόσο του ιδίου αλλά και της περιουσίας του, όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές καθημερινές υποχρεώσεις;  Πώς είναι ανθρωπίνως δυνατό ο Διοικητής και οι συνάδελφοι υπηρετούντες εκεί να εργαστούν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με δύναμη 11 ατόμων, όταν καθημερινά κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον 15 με 18 Αστυνομικοί περίπου;   Πώς θα ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασιών και να φέρουν εις πέρας τις εκκρεμείς, καταδικαστικές αποφάσεις, δικογραφίες, εισαγγελικές παραγγελίες κ.α., ενώ σημειωτέων κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι στην εισαγγελία για τις εκκρεμότητες αυτές λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας ο οποίος είναι δυσανάλογος με την παρούσα δύναμη του κεντρικότερου Τμήματος Ασφαλείας στον Δήμο Πειραιά;
Οι εργαζόμενοι αυτοί αστυνομικοί ως πότε θα υπερβάλλουν εαυτό;

 Γιατί να καταστρατηγείτε, υπό αυτές τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, το ωράριο εργασίας και τα κατοχυρωμένα με Π.Δ. εργασιακά δικαιώματα των μελών μας;  Προς εξακρίβωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τις υποχρεώσεις του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, με τα πάρεργα, τις διαθέσεις και τα μέτρα τάξης σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες, τις οποίες ο Διοικητής και οι συνάδελφοί μας επιβάλλεται να ανταπεξέλθουν χρειάζεται, τουλάχιστον 16 έως 20 Αστυνομικούς περίπου καθημερινά (Αξιωματικός Υπηρεσίας, Ταυτότητες, περιπολίες, μεταγωγές, μέτρα τάξης, φυλάξεις στόχων κλπ.). Χωρίς να υπολογιστεί στα ανωτέρω, προανακρίσεις, εισαγγελικές παραγγελίες, χιλιάδες καταδικαστικές αποφάσεις κ.ά.  Ο κάθε υγιής και κοινός λογικός νους καταλαβαίνει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταπεξέλθει η εν λόγω Υπηρεσία σε όλα τα ανωτέρω και ταυτόχρονα να χορηγείται στους συναδέλφους – μέλη μας, η εβδομαδιαία Η/Α, οι άδειες και να τηρείται το ωράριο εργασίας και τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα. Για να γίνει ένα από όλα τα ανωτέρω κάποιο άλλο θα πρέπει να αφεθεί με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται. Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε άμεσα και σθεναρά, την αποδέσμευση – απαλλαγή του εν λόγω Τ.Α. από Μέτρα Τάξης, Φυλάξεις Στόχων, την ανάκληση Διαταγών που διαθέτουν το προσωπικό σε άλλες Υπηρεσίες και δη από την περιοχή του Πειραιά σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Αττικής για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, και ταυτόχρονα την άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό που επιθυμεί να αποσπασθεί – μετακινηθεί στο εν λόγω Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου.

Επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να ζει, αλλά και να μεγαλώνει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια, προγραμματισμό και ασφάλεια, ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων Αστυνομικών είμαστε σίγουροι ότι, άπαντες θα αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης που αποτυπώθηκε ανωτέρω και θα ενσκήψετε με ζήλο στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι στην εν λόγω Υπηρεσία. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και απαιτούμαι άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση της πραγματικής αστυνόμευσης της περιοχής και ότι δε θα επιτρέψουμε τη διαιώνιση της κατάστασης, προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη αλλά και των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΤΣΟΣ                    ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΛΑΧΙΑ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια