Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιο αντικείμενο του σπιτιού πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε στο τέλος του χειμώνα;



Μόλις μπαίνει η άνοιξη, είναι η ώρα για να κάνουμε μία καλή γενική καθαριότητα.

Σε αυτό βέβαια βοηθάει και ο ήλιος με την άνοδο της θερμοκρασίας, γεγονότα που φέρνουν αλλαγές στην γκαρνταρόμπα, που πλέον αποτελείται από πιο ελαφριά ρούχα, μιας και τα παλτό και τα μάλλινα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην αποθήκη.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβαίνει και με τη διακόσμηση του σπιτιού. Μαζεύουμε τις κουβέρτες, τα παπλώματα, τα ριχτάρια του καναπέ και κυρίως τα χαλιά μας. Με λίγα λόγια «διώχνουμε» το χειμώνα με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ωστόσο, πόσοι από εμάς καθαρίζουμε τα χαλιά μας πριν τα αποθηκεύσουμε; Ένα χαλί κρύβει πολλά μικρόβια και βακτήρια και, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, πρέπει να καθαρίζεται πριν αποθηκευτεί.

Μερικοί νομίζουν πως το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα και ένα καλό τίναγμα στο μπαλκόνι μπορεί να διατηρήσει καθαρά τα χαλιά μας, αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ αρκετό. Ακόμη κι αν δεν περπατάτε συχνά με τα παπούτσια μέσα στο σαλόνι και τα δωμάτια, τα χαλιά είναι και πάλι εστία μικροβίων.

Γι’ αυτό και θα πρέπει κατά τους πρώτους μήνες της άνοιξης τα χαλιά, αφού τιναχθούν έντονα, να καθαριστούν σε βάθος με τα κατάλληλα καθαριστικά τα οποία να σέβονται τη σύνθεση των ινών των χαλιών μας.

Και κυρίως να στεγνώσουν σε βάθος για να αποτραπεί η δημιουργία μικροβίων κατά την αποθήκευσή τους. Πολλοί αποφασίζουν να καθαρίσουν τα χαλιά μόνοι τους λόγω κόστους, αλλά για να μην υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσετε ζημιά στη σύνθεση των χαλιών, καλό θα ήταν να τα δώσετε σε κάποιο ειδικό.

Συμβουλή: Αποθηκεύστε το χαλί σας οριζόντια και όχι κάθετα. Εάν δεν έχετε χώρο, μια σωστή θέση θα ήταν πίσω από τον καναπέ.


Πηγή: bovary.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια