Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα στον ΣΚΑΪ


Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά


 

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

 

Ερωτηθείσα για τις ενέργειες της Αλβανίας σε βάρος της εθνικής μειονότητας, είπε: "Ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και ως πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είπα ότι σε αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, διότι οι Έλληνες εκεί δεν είναι ομογενείς, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Η Ελλάδα έχει και μέσα και όπλα. Τα μέσα και τα όπλα της θα ασκηθούν και είναι πάνω στο τραπέζι. Εάν δεν σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της γείτονος χώρας, η οποία περνά από την Αθήνα. Και θα πρέπει να ξέρει ότι η Αθήνα για να εγκρίνει θα πρέπει να συμμορφωθούν προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως τον σεβασμό της αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας".

 

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές και τη συμμετοχή της Νέας Ελληνικής Ορμής τόνισε: "Εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές, θα έχουμε αυτόνομη κάθοδο. Εμείς αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε πολιτικά. Αυτή την ώρα συμμαχούμε με την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό για να βγάλουμε τη χώρα από τα δύσκολα. Είμαστε όμως μια άλλη πολιτική δύναμη, έχουμε διακριτό πολιτικό στίγμα, κοινωνική δεξιά. Από την αρχή όταν μπήκα στην κυβέρνηση, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, μπήκα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, για να βοηθήσω τη χώρα. Δεν μπήκα για να βολευτώ και δεν μπήκα για να κάνω καμία συναλλαγή ή ανταλλαγή. Εμείς ιδρύσαμε ένα κόμμα στις 20 Ιουλίου 2018, με αυτό θα πορευτούμε, θα κατέβουμε στις ευρωεκλογές, μιλάμε με όλους όσοι εμφορούνται από τις ίδιες απόψεις και θέλουμε να κάνουμε δουλειά. Νομίζω ότι στη Δημοκρατία έτσι πρέπει να γίνεται. Αντιθέτως ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λέει απαγορεύεται. Έχει βάλει απαγορευτικό. Πρέπει, λέει, για να κάνω το κομμάτι μου απέναντι στον Τσίπρα, εσείς να μη μιλάτε, να μην εμφανίζεστε και να μην πολιτεύεστε. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.[...] Εμείς κατεβαίνουμε με περιεχόμενο πολιτικής, ώστε να υψώσει η Ελλάδα ανάστημα".

 

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, τόνισε: "Σε αυτή τη χώρα υποφέρουμε από περίσσευμα δημαγωγίας και λαϊκισμού. Πάει ο πρωθυπουργός επίσκεψη στη γειτονική χώρα. Η γειτονική χώρα έχει μπει σε μια διαδικασία ένταξης στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία είτε θα ενθαρρύνει αυτή τη διαδικασία, τηρώντας τη συμφωνία η γειτονική χώρα, είτε θα την ανακόψει εάν δεν την τηρεί. Άρα έχουμε το πάνω χέρι. Πριν δεν είχαμε απολύτως τίποτα. Αυτή την ώρα, λοιπόν, η Ελλάδα μπορεί να βάλει και βέτο και θα το θέσει σε περίπτωση που οι γείτονες δεν σεβαστούν την συμφωνία και αυτή είναι η πρότασή μου ως Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής. Εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία, η οποία υπεγράφη και δεν είναι διμερής αλλά διεθνής συμφωνία, η Ελλάδα θα βάλει βέτο".

 

Ερωτηθείσα για την εγκληματικότητα, είπε: "Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, για την ασφάλεια της χώρας και του πολίτη, έχει ανεβάσει τόσες στροφές. Κάθε μέρα εξαρθρώνει συμμορίες και χτυπά το οργανωμένο έγκλημα. Πηγαίνετε τώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στου Φιλοπάππου, στο Πεδίον του Άρεως, στην ΑΣΟΕΕ".

 

Αναφερόμενη στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, είπε: "Κόμματα τα οποία φέσωσαν τον ελληνικό λαό και είπαν στην περίοδο της κρίσης 'έλα να βάλεις από το υστέρημά σου', σήμερα δεν νομιμοποιούνται να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοιτώντας τον στα μάτια. Η Παπακώστα δεν φέσωσε κανέναν. Δικαιούμαι να μιλάω λοιπόν. Δεν μπορεί η κ. Γεννηματά με τα 'μαύρα ταμεία' του ΠΑΣΟΚ συν τα δάνεια, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει 'πάω να νοικοκυρέψω το κόμμα μου'. Θα πρέπει να βγάλουν πρόταση και να πουν στον ελληνικό λαό πώς θα τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, επειδή έδειξαν ότι υπάρχει ανικανότητα, και μετά να πουν 'έλα να μας ψηφίσεις για να φτιάξουμε τα δικά σου'".


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια