Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Μόνον οι διεκδικητικοί αγώνες δίνουν λύσεις.


Διαβάστε την ανακοίνωση της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μάρτη 2019 η προγραμματισμένη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της οποίας συμμετέχουν και οι φορείς που συγκροτούμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, με τον πρωθυπουργό, όπου τέθηκαν όλα τα αιτήματα που αφορούν τους συνταξιούχους.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και για τα ζητήματα που απασχολούν και τους απόστρατους, έχουμε την ακόλουθη ενημέρωση:
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας, με την οποία θα καταργούνται τα ηλικιακά όρια που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου και θα επαναφέρεται ο υπολογισμός της σύνταξης χηρείας στο 70% της σύνταξης του θανόντα (αντί του 50% που προβλέπει ο νόμος – λαιμητόμος). Το ζήτημα αυτό που αποτελούσε βασικό αίτημα των αποστράτων, όπως και των άλλων συνταξιούχων και είχε τεθεί και στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, βρίσκει τη λύση του, μέσα από τους διεκδικητικούς αγώνες και τη διαρκή πίεση που ασκήθηκε στην κυβέρνηση. Η δέσμευση του πρωθυπουργού για τη λύση του, αποτελεί μια νίκη ουσίας για το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα που έχει και μια συμβολική διάσταση αφού ”ξηλώνεται” μια επαίσχυντη διάταξη (άρθρο 12) του νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου.
Σημειώνεται ότι δόθηκε λύση και στο πρόβλημα που αφορούσε τους αυτοαπασχολούμενους που δεν τους έδιναν σύνταξη επειδή είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Για άμεση επαναφορά του δώρου Πάσχα στις συντάξεις, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον μετά τις εκλογές, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση μελετά κινήσεις που ενδέχεται να γίνουν από το 2020. Τη στιγμή που η ανέξοδη αυτή αναφορά αποτελεί από μόνη της ένα προεκλογικό εργαλείο, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει κάποιο επίδομα πριν τον Μάη, για να μην κατηγορηθεί για προεκλογικές παροχές. Τονίζεται ότι το αίτημά μας είναι η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης (όλων των δώρων), με έναρξη το δώρο του Πάσχα.
Στο αίτημα να μην εφαρμοστεί η νέα περικοπή στο αφορολόγητο που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να το εφαρμόσει. Η απάντηση ήταν αόριστη και δεν δεσμεύτηκε να καταργήσει άμεσα τη διάταξη του νόμου που το προβλέπει. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος της περικοπής του αφορολόγητου εξακολουθεί να υπάρχει και μπορεί να υλοποιηθεί πιέζοντας ακόμη περισσότερο τις συντάξεις μας για να πιάσει η κυβέρνηση τα ματωμένα της πλεονάσματα.
Στο αίτημα για καταβολή όλων των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, με πολιτική απόφαση, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Επικαλέστηκε τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, αναφέροντας ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει κόστος πάνω από 4 δις ευρώ το χρόνο. Για να διασκεδάσει την άρνησή του, δήλωσε ότι μπορεί το αίτημα να εξεταστεί μελλοντικά όταν θα υπάρξουν δημοσιονομικές δυνατότητες. Επισημαίνεται ότι πάνω από 4 δις ευρώ το χρόνο είναι η εισφορά της Ελλάδας στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς και επιχειρήσεις. Η κατηγορηματική άρνηση του πρωθυπουργού θα πρέπει να προβληματίσει ανάλογα και τους συναδέλφους απόστρατους που υπόκεινται σε δαπάνες από το υστέρημά τους καταφεύγοντας σε μεγαλοδικηγορικά γραφεία και προσδοκώντας τη δικαστική τους δικαίωση. Ας βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους.
Το συμπέρασμα της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ είναι πως μόνο μέσα από τους μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες μπορείς να πετύχεις λύσεις στα προβλήματα. Αν το δρόμο των αγώνων ακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους και η παρουσία μας είναι πιο μαζική και δυναμική, είναι βέβαιο ότι η πίεση που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, θα είναι μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο θετικά.
Τίποτε δεν μας έχει χαριστεί. Όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί από το κράτος τα έχουμε πληρώσει όταν υπηρετούσαμε με τις κρατήσεις μας. Τα διεκδικούμε όλα και δεν τα παραγράφουμε. Η κυβέρνηση υποχρεούται να ικανοποιήσει όλα τα δίκαια αιτήματά μας, ιδιαίτερα τώρα που ισχυρίζεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και υπάρχει ανάπτυξη. Συνεχίζουμε μαζικά και διεκδικητικά στο δρόμο του αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας, βάζοντας πρώτα τις δικές μας ανάγκες.
πηγή: kapastynomikon.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια