Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχειρησιακά σχέδια στα όρια της παράνοιας - Του Κωνσταντίνου Γιαβρή

Τα πρώτα δείγματα γραφής των για μια ακόμη φορά πρόχειρα επιχειρησιακών σχεδίων των Διοικούντων, τα είδαμε από την περασμένη Πέμπτη όπου μετά από επιχειρησιακή δράση
συλλήψεων δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για το «μετά». Συνάδελφοι πληροφορήθηκαν το ωράριο υπηρεσίας τους τα μεσάνυχτα για την επόμενη και ύστερα από πολλαπλές αλλαγές όλο το απόγευμα.

Και εφόσον ήταν γνωστό το πλήθος των συλληφθέντων από την προηγουμένη, οι περιφερειακές υπηρεσίες ενημερώθηκαν ξανά τελευταία στιγμή και ακύρωσαν για μια ακόμη φορά περιπολίες στους τομείς του προς ενίσχυση της Υ.Α.Α. για τη φύλαξη κρατουμένων όπου εκεί ξεκινά ο πραγματικός Γολγοθάς των συναδέλφων και φαίνεται για μια ακόμη φορά η αναλγησία της Διοίκησης έναντι αυτών.

Κλήθηκαν για εκτέλεση υπηρεσίας την 11.00 ώρα της 01/03/19 και μέχρι τις 02/03/19 και ώρα 09.00 δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στις υπηρεσίες τους, κλείνοντας αισίως είκοσι δύο (22) ώρες συνεχόμενης εργασίας ΣΕ ΦΥΛΑΞΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ !!!!

Πρόβλεψη για αντικατάσταση συναδέλφων σε εύλογο χρονικό διάστημα ασφαλώς και δεν υπήρξε ποτέ.

Και πώς να υπάρξει άλλοτε αφού και τα άτομα που βρέθηκαν προήλθαν από την πλήρη αφαίμαξη των Τμημάτων Ασφαλείας και την ακύρωση άλλων υπηρεσιών τους. Κατά τα άλλα η Ασφάλεια είναι πλήρης σε προσωπικό και για τους λόγους αυτούς διατάσσεται να ενισχύει τη Διεύθυνση Αθηνών, το Μεταγωγών, τα δικαστήρια και προσφάτως παρά τη θέληση τους να προταθούν άτομα για την Υ.Α.Τ. !!!

Αλλά δε θα πρέπει να απορούμε για τα προαναφερθέντα από τη στιγμή που η Διοίκηση δε σκέφτηκε ακόμα πιο αυτονόητα πράγματα για όσους θα εκτελούσαν υπηρεσία 22 ωρών όπως π.χ. για μέριμνα περί σίτισης και άλλων αναγκών στα ανθρώπινα πλαίσια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνο οι κρατούμενοι αλλά όχι οι Αστυνομικοί. Μόνο κατόπιν διαρκών παραπόνων και καταγγελιών, αργά το βράδυ στάλθηκε υπηρεσιακή καντίνα για να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο πλήθος αστυνομικών.

Βέβαια ελέγχονται τα παράπονα των συναδέλφων που δεν σταματούν εδώ καθώς όπως υπήρξε πληροφόρηση, υπήρξε πρόβλεψη για αλλαγή μόνο Αξιωματικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης.

Τα ερωτήματα πολλά :

1. Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνο οι συλληφθέντες και όχι οι Αστυνομικοί?

2.Οι διοικούντες μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και βιολογικά όρια στις δυνάμεις του αστυνομικού προσωπικού, οι οποίοι μάλιστα δεν εκτελούν υπηρεσία 22 ωρών σε κάποια σκοπιά αλλά σε φύλαξη κρατουμένων?

3.Μπορεί να γίνει αντιληπτό επιτέλους ότι η σωματική καταπόνηση μειώνει την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους? Σε περίπτωση είτε απόδρασης είτε συμπλοκής, μπορεί να μας απαντηθεί ποιος θα φέρει την ευθύνη και ποιός θα συνεχίσει απρόσκοπτα να δίνει εντολές στα επόμενα εξιλαστήρια θύματα?

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε δυστυχώς και αυτό ίσως είναι το χειρότερο από όλα.

Όταν θα αρχίσουν τα εξώδικα όμως τότε θα αρχίσουν ξανά τα κροκοδείλια δάκρυα περί κατανόησης, μονόπλευρης πάλι ασφαλώς. Και η λύση θα είναι πάλι η εκ περί τροπής μετακύληση των προβλημάτων σε άλλες υπηρεσίες.

Γιαβρής Κωνσταντίνος

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια