Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση ΔΕΚΑ για το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο: '' 'Ολοι προ των ευθυνών ''

Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ, νέο αθλητικό νομοσχέδιο που καθορίζει το πλαίσιο που αφορά την οργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.  Οι προσδοκίες μας και οι διεκδικήσεις
μας, για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τον εξορθολογισμό του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών, στην κατεύθυνση της θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων , που θα έθεταν τους ιδιοκτήτες των τελευταίων, προ των ευθυνών τους, για τα φαινόμενα αθλητικής βίας, διαψεύστηκαν από την περίοδο ακόμη της διαβούλευσης του εν λόγω νομοσχεδίου.



 Με αυτή την έννοια η ΔΕΚΑ, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίσει ως μία χαμένη ευκαιρία για το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα και τις λαϊκές ανάγκες τον παρόντα νόμο.


 Ωστόσο, δε θα πάψουμε να διεκδικούμε, μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, σε ότι αφορά ζητήματα ασφάλειας εντός των αγωνιστικών χώρων, με ουσιαστική ανάληψη ευθυνών, απο τις Α.Α.Ε, διατηρουμένης της ανώτερης εποπτείας της Ελληνικής Αστυνομίας.


 Μία τέτοια κίνηση θα έχει πολλαπλά οφέλη, ως προς την ουσιαστική ελαχιστοποίηση των φαινομένων αθλητικής βίας, τα οποία εδράζονται εν πολλοίς, σε μία σειρά από γκρίζες ζώνες που αφήνουν περιθώρια διαπλοκής με τα οικονομικά συμφέροντα των ΑΑΕ. Παράλληλα θα δώσει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης αστυνομικού προσωπικού προς όφελος των πραγματικών λαϊκών αναγκών.


 Στο συνδικαλιστικό πεδίο η ΔΕΚΑ έχει καταθέσει προτάσεις , έχει συνδράμει στη συνδιαμόρφωση πάγιων συνδικαλιστικών θέσεων , έχει αναδείξει παθογένειες που συντηρούν άρρωστες κι επικίνδυνες καταστάσεις κι έχει προτείνει τρόπους θεραπείας.


 Κι επειδή το δίκιο των αιτημάτων μας δεν επιτρέπει την παραμικρή υπαναχώρηση, απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να αποδείξει έμπρακτα ότι έχει την πολιτική βούληση , να βάλει ουσιαστικούς φραγμούς στην ασυδοσία των ΑΑΕ, και από την Ομοσπονδία μας να επιδείξει την δέουσα διεκδικητικότητα.




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
(Δ.Ε.Κ.Α.)


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια