Πρόγραμμα ενημέρωσης για τη σεξουαλική υγεία στις φυλακές της χώρας


Ξεκίνησε την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, από το Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τη σεξουαλική υγεία και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

από το Σωματείο «Θετική Φωνή».


Στην ενημέρωση συμμετείχαν τόσο κρατούμενοι όσο και το προσωπικό του καταστήματος, ενώ διανεμηθήκαν σε όλους βιβλία, φυλλάδια και βοηθητικό υλικό για πληρέστερη ενημέρωση. Οι εθελοντές του Σωματείου θα βρεθούν σε εννέα συνολικά καταστήματα κράτησης της χώρας.

Το Σωματείο «Θετική Φωνή» έχει σταθερή παρουσία στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου εδώ και χρόνια στηρίζει κρατούμενους φορείς του HIV. Τον τελευταίο χρόνο επέκτεινε τη δράση του στα Καταστήματα Κράτησης Γυναικών Θήβας και Χαλκίδας, στην «ΕΠΙΛΟΓΗ» – Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων αλλά και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Σε συνεργασία με το Σωματείο η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε το 2018 στη διάθεση προφυλακτικών στα καταστήματα κράτησης της χώρας, για τη δωρεάν διανομή σε κρατούμενους.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία,  έρχεται να πλαισιώσει ακόμα περισσότερο την προστασία της σεξουαλικής υγείας των κρατουμένων, καθώς η προαγωγή της υγείας τους είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η πρόσβασή τους δε, στην ενημέρωση ή σε μέτρα προφύλαξης προστατεύει την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας.

πηγή: dikastiko.gr
_