Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκίνησε το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου


Για 3 ημέρες, 1-3 Μαρτίου 2019 το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού γίνεται το επίκεντρο του στίβου, στη Γλασκώβη.

Συνεχής ενημέρωση στην ειδική σελίδα του StivoZ.gr :

https://www.stivoz.gr/imerologio/top-events-infos/glasgow2019/

[Τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει από Eurosport. Από ΕΡΤ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται να προβληθεί σε ΕΡΤ Sports HD]
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκίνησε για 4 χρόνια ως Πανευρωπαϊκοί Αγώνες το 1966. Από το 1970 διεξάγεται με την τωρινή του μορφή, σε ετήσια βάση έως το 1990 -που είχε γίνει και τότε στη Γλασκώβη (μεταξύ άλλων με πρεμιέρα στο τριπλούν γυναικών, με Chistyakova) και μετά ανά 2 χρόνια. Το 1985 είχε διεξαχθεί στο νεόκτιστο ΣΕΦ. Το 2004 έγινε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς μεταφέρθηκε έκτοτε η διοργάνωση, με το Ευρωπαϊκό έτσι να γίνεται το 2005 και να συνεχίζεται τα μονά έτη.
Χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση έχουν κατακτήσει η Κατερίνα Θάνου στα 60μ το 1996 και το 2000, ο Άγγελος Παυλακάκης στα 60μ το 1998, η Νίκη Ξάνθου στο μήκος το 2002 και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ (με 4,85μ.) στην προηγούμενη διοργάνωση του 2017 στο Βελιγράδι, όπου ο Κώστας Φιλιππίδης πήρε αργυρό με πανελλήνιο ρεκόρ 5,85μ. και η Βούλα Παπαχρήστου χάλκινο με 14,24μ. στο τριπλούν.

Οι αθλητές-τριες που θα δούμε

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με τα 8,23μ. – ισοφάριση πανελληνίου ρεκόρ – έχει με διαφορά την καλύτερη επίδοση, ενώ ο Menkov ως γνωστόν δεν είχε τη σχετική άδεια να αγωνιστεί ως ανεξάρτητος. Ο προκριματικός του αγωνίσματος είναι και το εναρκτήριο της διοργάνωσης και η πρώτη ελληνική παρουσία παράλληλα.
Μετά την Anzhelika Sidorova, την επόμενη καλύτερη επίδοση στο επί κοντώ έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου -μαζί με Bengtsson, Bradshaw. Βέβαια η Κατερίνα Στεφανίδη θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ στο αγώνισμα έχουμε πλήρη εκπροσώπηση καθώς είναι και η ανερχόμενη Ελένη Πόλακ.
Στους άνδρες, ελλείψει Duplantis, oi Πολωνοί και o Lavillenie έχουν τον πρώτο λόγο αλλά ο 20χρονος Εμμανουήλ Καραλής και o Κώστας Φιλιππίδης στην 6η του συμμετοχή, είναι ικανοί για όλα.
Ερωτηματικό στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου που ένα πρόβλημα τραυματισμού την κράτησε εκτός αγώνων.
Στους άνδρες ο Nelson Evora στα 35 του θα προσπαθήσει για 3η συνεχή νίκη, ενώ για 3η σερί νίκη πάει και η Ivana Spanovic στο μήκος.
Στο ύψος γυναικών που είναι το πολυπληθέστερο μη δρομικό αγώνισμα, δεσπόζει η Ρωσίδα -ανεξάρτητη- Mariya Lasitskene και αγωνίζεται η Τατιάνα Γκούσιν, ενώ στους άνδρες ο Κώστας Μπανιώτης.
Στα εμπόδια τρέχει ο έμπειρος -για 5η φορά- Κώστας Δουβαλίδης αλλά και η μεγάλη ελπίδα της Κύπρου για διάκριση, ο Μίλαν Τραίκοβιτς.
Τριπλή ελληνική παρουσία υπάρχει και στα 60μ. ανδρών (Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Τριβυζάς, Μάκης Στεργιούλης) μαζί με τον Κύπριο Ανδρέα Χατζηθεωρή, ενώ στις γυναίκες τρέχει η Ραφαέλα Σπανουδάκη – και η Κύπρια Σκεύη Ανδρέου.
Στη σφαιροβολία ο Νικολας Σκαρβέλης στοχεύει να είναι στον πρώτο χρονικά τελικό της διοργάνωσης.
Στα 400μ. τρέχει η Ειρήνη Βασιλείου αλλά και η Ελένη Αρτυματά για την Κύπρο.
Στο αγώνισμα των ανδρών ο …ειδικός του κλειστού στίβου Τσέχος Pavel Maslak θα επιδιώξει τον 4ο συνεχή τίτλο, όμως θα έχει δύσκολο έργο κυρίως λόγω Karsten Warholm.
Στο 1500αρι αγωνίζεται ο Ανδρέας Δημητράκης, που ήταν ο τελευταίος χρονικά που κατάφερε το όριο, ενώ ξεχωρίζει ο έφηβος Jakob Ingebrigtsen – με τον αδερφό του, Filip αλλά και ο Lewandowski.
Στα 800μ. τελικά δεν θα είναι ο Κύπριος Χρήστος Δημητρίου – ούτε ως γνωστόν ο Άλντο Κεραμάς για την Αλβανία που τον έθεσε εκτός.
Δεν θα αγωνιστεί για την Κύπρο ούτε ο Αμίν Χαντίρι στο 3αρι.
Στο 3αρι στις γυναίκες γίνεται απευθείας τελικός το φινάλε της Α’ ημέρας, με αναμενόμενη μονομαχία της Klosterhalfen με τη Laura Muir, όπως μετά και στα 1500μ. Η …ντόπια Muir είχε κάνει το νταμπλ το 2017 και είναι το κεντρικό πρόσωπο των διοργανωτών τώρα.
Μεγάλη μάχη της Πολωνίας με το Βέλγιο των Borlee αναμένεται στην 4χ400μ. στο φινάλε της διοργάνωσης.

πηγή: stivoz.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια