Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος είναι σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ; Μήπως παραμένει ο κ. Τσουβάλας;


Το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, είναι κομβικής σημασίας. Δεν είναι μόνο ο επετειακός του χαρακτήρας, αλλά και κυρίως τα
καθεαυτά προβλήματα των αστυνομικών που διευρύνονται και διογκώνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα. Οικονομικά, θεσμικά, διοικητικά, οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού.

Γιατί όποιος (και είναι πολλοί οι αξιωματικοί που το κάνουν ακόμη και σε δημόσια φόρα στο όνομα του εθελόδουλου ραγιαδισμού) υποστηρίζει ότι ο ΠΕΡΣΕΑΣ είναι το Α και το Ω της αστυνόμευσης, καθίσταται αυτόματα καταγέλαστος. Εκτός και εάν ακόμη και αυτή η πολιτική ηγεσία με την (φευ) αριστερή ουμανιστική οπτική, θεωρεί ότι το έργο της ξεκινά κι εξαντλείται στα επιτεύγματα του ΠΕΡΣΕΑ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η σύλληψη της 90χρονης γιαγιάς. Δυστυχώς για τον αστυνομικό ιδεαλισμό της ηγεσίας, αυτό ήταν το ζήτημα μέσα στην καρδιά του φορμαλιστικού σχεδίου του ΠΕΡΣΕΑ που απασχόλησε την κοινή γνώμη.

Συνεπώς η παρουσία του σημερινού αρχηγού της αστυνομίας ήταν εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη και όχι με την ιδιότητα του πρώην αρχισυνδικαλιστή και νυν ανανήψαντα κι αναβαπτισμένου στην κολυμπήθρα της εφήμερης εξουσίας. Ήταν επιβεβλημένη ως ηγέτη. Αντ' αυτού, έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του, όπως το έπραξε στην ιερή τελετή για τη μνήμη των πεσόντων. Ίσως και σήμερα, όπως και τότε, προτεραιότητα του ν' αποτελεί η παράσταση σε άλλου χαρακτήρα συνδικαλιστικές εκδηλώσεις.

Και κάπως έτσι, μείναμε και πάλι με την απορία. Ποιος εξακολουθεί να ηγείται σήμερα της αστυνομίας; Ο Ανδρικόπουλος που απέχει συστηματικά και συνειδητά απ' οτιδήποτε αφορά και προβληματίζει τον αστυνομικό, ή ο Τσουβάλας που δίνει το παρών, απευθύνοντας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εμψυχωτικά μηνύματα ενότητας;

Θα μείνουμε με την απορία...  




του Γιώργου Καραϊβάζ



ΥΓ: Από εσφαλμένη ενημέρωση γράψαμε ότι ο κ. Ανδρικόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση της νοτιοανατολικής Αττικής για την βράβευση γυναικών που διακρίνονται στην αστυνομία και στον καλλιτεχνικό τομέα. Η αλήθεια είναι πως είχε παραστεί στην παρουσίαση των ημερολογίων της ένωσης, ενώ λίγες ώρες πριν δεν είχε δώσει το παρών στη τελετή για τους πεσόντες. Επίσης, τη συνδικαλιστική ιδιότητα του και αυτή ως αρχηγού, δεν την είχε αποποιηθεί σε εκδήλωση των αστυνομικών της δυτικής Αττικής.  


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια